Geregeld krijgen we de vraag of je met onze olijfolie kunt bakken? Het is zonde om met Extra Vergine olijfolie te bakken, bovendien is deze niet gefilterd en zitten er dus minuscule stukjes olijf in. Bij hogere temperatuur verbrandt dit. Je mag de olijfolie wel opwarmen, zo’n 150 -160 graden is geen probleem. Onze bakolijfolie is een eerlijke olie. Deze olie kost minder dan de helft, heeft een neutrale smaak en spat niet! Inmiddels hebben we veel tevreden klanten en ook enkele kookscholen werken ermee.

Ook adviseren we om de combinatie olijfolie met balsamico te proberen. De verhouding is ongeveer: 1/3 balsamico – 2/3 olijfolie

Zet je olijfolie op tafel, zet de sla erbij en laat ieder zijn eigen dressing maken. Druppel (met vinger op schenktuit) de olijfolie en balsamico.
Zo hoef je geen sla en geen dressing weg te gooien. Je hebt langer plezier van je flesje olijfolie/balsamico, gaat deze dan ook met meer plezier gebruiken.

AARDAPPEL-UIENSOEP MET OSSENHAAS EN GEROOKT SPEK

Receptuur voor 4 personen Benodigdheden: 150 gram bintjes 100 gram uien 20 ml PuurOlijf Bakolijfolie 20 ml PuurOlijf Witte Balsamico 3 dl runderbouillon 1 dl room zout peper uit de molen 4 plakjes gerookt, mager [...]

ARTISJOKKEN TAPENADE MET CARPACCIO VAN HEILBOT EN SERRANOHAM

Receptuur voor 4 personen Benodigdheden: 7 Artisjokken harten 200 gram geitenkaas 15 ml PuurOlijf Citroen/ Limoen) olijfolie  zwarte peper uit de molen 1 grote teen knoflook 30 ml PuurOlijf Witte Balsamico 20 ml PuurOlijf Sinaasappel [...]

ASPERGES MET GEBAKKEN ZEEWOLFFILET

Receptuur voor 4 personen Benodigdheden: 4 kleine, nieuwe aardappelen 12 peultjes 8 dikke, witte asperges 25 ml PuurOlijf Umbrië (Mono) of -Marken 1 flinke sjalot peper uit de molen 5 à 10 gram honing 4 [...]

ASPERGES MET KALFSOESTER EN AMANDEL-PETERSELIE OLIE

Receptuur voor 4 personen Benodigdheden: 12 asperges zout , iets suiker stukje blad foelie 5 – 10 takjes platte peterselie 50 gram geschaafde amandelen 100 ml PuurOlijf Umbrië (Mono) of - Marken PuurOlijf Witte balsamico [...]

AUBERGINE-PAPRIKATAARTJE

Receptuur voor 4 personen Benodigdheden: 1 rode paprika PuurOlijf bakolijfolie 4 schuine plakjes aubergine zout zwarte peper uit de molen 4 grote blaadjes basilicum 12 zwarte olijven zonder pit 4 plakjes mozzarella à 10 gram [...]

BLOEMKOOLSALADE MET ROZIJNEN EN KAPPERTJES

Receptuur voor 4 personen: Benodigdheden: 1 kleine bloemkool 20 ml PuurOlijf Umbrië, Mono, -Marken, -Basilicum  of -Rozemarijn 20 ml PuurOlijf Witte Balsamico scheutje chilisaus theelepel karwijzaad peper zout rozijnen  2 eetlepels kappertjes Bereidingswijze: Snijd de [...]

Coquilles of gerookte kip sinaasappelkaramel met engelhaar van witlof en roodlof

Benodigheden: 1 grote niet uitgelopen aardappel PuurOlijf bakolijfolie Zout 1 grote handsinaasappel 25  gram basterdsuiker ½ dl witte wijn ½ dl PuurOlijf  Sinaasappel 20 ml PuurOlijf Witte Balsamico Witte peper uit de molen 75 gram [...]

Filetto in Crosta

Receptuur voor 4-6 personen Benodigdheden: PuurOlijf Bakolijfolie 1 hele ciabatta 1 grote eetlepel kruidenzout (bv Salamoia Bolognese of saliezout) PuurOlijf Umbrië, -Mono, -Marken, Basilcium of Rozemarijn 1 langwerpig stuk varkensfilet van 500 gram 8 plakken [...]

Guacamole zalm en veldsla met mango

Guacamole Benodigheden: 3 rijpe avocado's 1 limoen, uitgeperst 1 rode ui, fijngesneden 8 takjes koriander, fijngesneden 2 roma tomaten, in kleine blokjes 1 teentje knoflook 1/2  rode peper of chilivlokken scheutje PuurOlijf Umbrië, -Monocultivar, -Limoen [...]

Hummus en quacamole

,

Hummus Benodigdheden: 1 glas Kikkererwten of olifanten bonen 1 limoen / PuurOlijf Limoen 1 flinke scheut chilisaus PuurOlijf Witte Balsamico PuurOlijf Umbrië, -Mono of Marken Geroosterde sesamzaadjes 2 teentjes knoflook Bereiding en presentatie: Doe bovenstaande [...]

KINGKRAB EN KOMKOMMER IN LOEMPIAVEL

Benodigdheden: 0,5 dl witte wijn 0,5 dl visfond 2 vierkante loempiavellen 1 kleine lente-ui 1 Kingkrab poot of Kingkrab uit de vriezer of vervangen door gerookte/ gekookte kip 1 teentje knoflook PuurOlijf Umbrië,- Mono of [...]

Salade van rauwe witte asperges, groene asperges en scampi’s

Receptuur voor 4 personen Benodigdheden: 8-12 witte asperges Bosjes groene asperges Bosjes radijsjes 50 gram amandelen 20 scampi’s 15 ml PuurOlijf Witte Balsamico 30 ml PuurOlijf Sinaasappel/Citroen/Limoen/Umbrië PuurOlijf Bakolijfolie Persilade (of verse knoflook, peterselie en [...]

Kipfilet – zoethout spiesje met mango salsa

Receptuur voor 4 personen Benodigdheden: 1 stokje zoethout 125 gram kipfilet 1 teentje knoflook witte peper uit de molen 0,2 dl gembersiroop ½ mango ¼ Spaanse peper 20 ml PuurOlijf Limoen of Citroen PuurOlijf Bakolijfolie [...]

Koude tomatensoep met verse geitenkaas

Receptuur voor 4 personen Benodigdheden: 3 vleestomaten 60 gr bleekselderij 60 gram venkel 1 klein sjalotje zout witte peper uit de molen kaneelpoeder ½ dl  PuurOlijf Sinaasappel 1 teentje knoflook 8 blaadjes basilicum enkele druppeltjes [...]

Krokante kippenpoot gevuld met citroen en knoflook op gefrituurde mihoen

Receptuur voor 4 personen Benodigdheden: 4 verse kippenpoten witte peper uit de molen zout 1 grote teen knoflook violet 1 kleine, onbehandelde citroen 4 cocktailprikkers 3 dl PuurOlijf Bakolijfolie 30 gram mihoen keukenpapier PuurOlijf Limoen [...]

Lauw warme aardappelpuree met gerookte paling

Receptuur voor 4 personen   Benodigdheden: 300 gram halfvastkokende aardappelen 4 snijbonen 10 ml PuurOlijf Witte Balsamico 50 ml ml PuurOlijf Umbrië, -Mono of Marken) Zout, witte peper uit de molen 1 sjalotje 1-2 takken [...]

Ossobuco, Kalfs schenkel met groenten

Receptuur voor 4 personen Benodigdheden: 4 kalfsschenkel vleeskruiden bv Ras el Hanout (verkrijgbaar bij Turk) 2 sjalotjes Tijm runderbouillon 3 stengel bleekselderij 1 kleine aubergine 1 rode paprika 1 kleine courgette Tomaten uit blik (bv [...]

Quinoa met garnalen of stukjes gerookte kip

Receptuur voor 4 personen   Benodigdheden: 350 gram Quinoa 60 ml Witte balsamcio 80 ml  PuurOlijf Limoen of Citroen 1 kleine uit 5 takjes munt 5 takjes koriander 1 tomaat 1 teen knoflook 7 tijger [...]

Tomatentappenade

(4 personen) Benodigheden : 4 gedroogde tomaten op olie, in fijne blokjes 3-4 trostomaten, in fijne blokjes 2 sjalotjes 3 eetlepels geroosterde pijnboompitten 3 takjes verse basilicum ½ eetlepel (grove mosterd) 35 ml PuurOlijf Umbrië [...]

Tuinbonen, Haricot verts met sinaasappeldressing

Receptuur voor 4 personen Benodigdheden: 400 gram haricot verts 400 gram tuinbonen 70 gram hazelnoten in het vlies 20 gram bieslook, fijn geknipt 1-2 teentjes knoflook, fijn gehakt 45 ml PuurOlijf Sinaasappel 15 ml PuurOlijf [...]

Torentje van geitenkaas met gemarineerde rode bieten

Benodigdheden: 4 Snede casino brood Voor de dressing: 40 ml PuurOlijf Sinaasappel 15 ml PuurOlijf Witte Balsamico knoflook 1 hele gekookte rode biet 1 rond geitenkaasje 4 reepjes gerookt spek Fleur de sel Honing gemengde [...]

Bosvruchten Pavlova

Benodigdheden: 3 grote eiwitten 275 gram fijne kristalsuiker (liefst uit de pot waar je vanillestokjes in hebt gezet) ½ theelepel PuurOlijf Witte Balsamico 1 eetlepel maïzena ½ theelepel limoensap Zestes van ½ limoen Voor de [...]

Sinaasappel met sabayon en bladerdeegrooster

Benodigdheden: 4 grote handsinaasappelen 75 gram witte basterdsuiker ¾ dl witte wijn 100 gram kristalsuiker ¼ dl Grand Marnier ( of grappa) poedersuiker 20 gram geschaafde amandelen 20 gram kristalsuiker 4 plakjes roomboter bladerdeeg 1 [...]

Geroosterde pastinaak en rode bieten met een sinaasappel-basilicumdressing

Benodigdheden: 1 á 2 pastinaken 4 á 5 verse rode bieten   / gekookte 30 ml PuurOlijf Sinaasappel PuurOlijf Bakolijfolie 10 ml PuurOlijf Witte Balsamico 8-15 blaadjes verse basilicum 15 gram Parmezaanse kaas 2 varkenshaasjes Bereidingswijze: [...]

Zalmfilet en venkel met sinaasappelolijfolie

Benodigdheden: 1 kleine venkel 10 ml PuurOlijf Witte Balsamico 35 ml PuurOlijf Umbrië Sinaasappelolijfolie witte peper uit de molen 150 gram dikke zalmfilet PuurOlijf Bakolijfolie grof zeezout 20 takjes shiso pruper Bereidingswijze: Snijd het groen [...]

Gemarineerde zalm met koriander en limoenolie

Benodigdheden: Stuk rauwe zalm van ongeveer 200 gr 1 eetlepel zout 2 eetlepels suiker 1 ui 30 ml PuurOlijf Umbrië Limoen/ Citroen 30 ml Witte balsamico zwarte peper uit de molen 5 takjes verse koriander [...]

Aardbeien met witte balsamico en pistache

,

Benodigdheden: 500 gram aardbeien 30 ml PuurOlijf Witte Balsamico 40 gram pistache nootjes 2 eetlepels poedersuiker of zakje vanillesuiker Bereidingswijze: Maak de aardbeien schoon en verdeel ze over de glaasjes. Verdeel de pistache nootjes. Besprenkel [...]

Tomatensoep

Benodigdheden: 3 vleestomaten 60 gram bleekselderij 60 gram venkel 1 klein sjalotje zout witte peper uit de molen kaneelpoeder ½ dl  PuurOlijf Umbrië Sinaasappel 1 teentje knoflook 8 blaadjes basilicum enkele druppeltjes PuurOlijf Umbrië Limoen/Citroen [...]

Gelakte duivenfilets met gesmoorde groene kool

Benodigdheden: 4 wilde duiven 15 gram roomboter 2 dl appelsap 25 gram honing Calvados 100 gram roomboter witte peper uit de molen 50 gram roomboter zout 75 gram appelstroop 2 zeer grote aardappelen 1 frituur [...]

Witlofsalade met Provençaalse kruiden

Benodigdheden: 6 stuks witlof 20 ml PuurOlijf Umbrië (Mono) Paar druppeltjes PuurOlijf Witte Balsamico 2 blikjes ansjovis 1 eetlepel Provençaalse kruiden Bereiding: Schenk de olijfolie in een schaal en haal het harde (bittere) gedeelte uit [...]

Vitello Tonato

Benodigdheden: 1 theelepel kappertjes 3-4 ansjovissen Blikje tonijn van goede kwaliteit 1 snee brood ( wit/ licht bruin/spelt) 2 eetlepels yogonaise / mayonaise 1 gekookt eigeel PuurOlijf Witte Balsamico 20 ml PuurOlijf Umbrië Monocultivar Rucola [...]

Roergebakken bloemkool afgeblust met witte balsamico

Benodigdheden: PuurOlijf Witte Balsamico PuurOlijf Umbrië Rozemarijn of PuurOlijf Umbrië PuurOlijf Bakolijfolie Bloemkool 50 gram geschaafde amandelen Paar takjes platte peterselie Bereiding: Snijd de peterselie fijn, rooster de amandelen lichtbruin en snijd de bloemkool in [...]

Rauwe bloemkool met hazelnoten en abrikoosjes

Benodigdheden: 10 ml PuurOlijf Witte Balsamico 30 ml PuurOlijf Umbrië Rozemarijn of PuurOlijf Umbrië Bloemkool 10-12 Hazelnoten 5 Gedroogde abrikoosjes Bereiding: Snijd de bloemkool in kleine stukjes. Maak een dressing van de olijfolie en balsamico [...]

Pittige salade van paprika, banaan en appel

Dit is een super eenvoudig maar lekker bijgerecht, wij aten het bv bij de kippenragout. Benodigdheden: 1 banaan 1 appel 1 rode paprika 1-2 teentjes knoflook PuurOlijf Umbrië Rode Peper PuurOlijf Witte Balsamico Peper zout [...]

Tappas

,

Gemarineerde bospaddenstoelen in limoenolijfolie Benodigdheden: Bospaddenstoelen of kleine kastanje champignons PuurOlijf Umbrie Limoen/Citroen PuurOlijf Balsamico Serie 8 Paar takjes platte peterselie Bereiding: Maak een marinade van de olijfolie (2/3) en balsamico (1/3), fijngehakte peterselie, peper [...]

Stoofgroenten met pasta

Benodigdheden: 200 gram snijboontjes 1 winterpeen 1 pastinaak 1 courgette 1 aubergine 2 rode uien 2 teentjes knoflook ½ (gele) paprika 1 blikje gepelde tomaten van een goede kwaliteit 100 gram boontjes (bv Hari couvert) [...]

Salade met verse vijgen, balsamico en blauwschimmelkaas

Benodigdheden: Rucola slamelange 8 kleine verse vijgen 200 gram blauwschimmelkaas PuurOlijf Umbrië (Monocultivar) PuurOlijf Balsamico Serie 8 of PuurOlijf Balsamico Serie 8 Vijgen 1 handje walnoten 4 takjes verse basilicum versgemalen zout en zwarte peper [...]

Mangopuree van sinaasappelolijfolie en aardbei

Benodigdheden: 1 grote mango PuurOlijf Umbrië Sinaasappel Bakje aardbeien Bereidingswijze: Maak de mango schoon en haal het vruchtvlees uit de schil. Weeg het vruchtvlees. Voeg 10% sinaasappelolie toe. Meng het geheel met de staafmixer. Was [...]

Maaltijdsalade van kip, mango, avocado en sinaasappelolie

,

Benodigdheden: PuurOlijf Bakolijfolie PuurOlijf Umbrië Sinaasappel PuurOlijf Witte Balsamico Gemengde sla 2 mango’s 2 avocado’s 1 kipfilet Pijnboompitten Peper, zout, kerrie Bereiding en Presentatie: Snijd de kipfilet in gelijke stukken, meng de kip met een [...]

Maaltijdsalade met frambozen, rode biet, geitenballen en gerookte kip

,

Benodigdheden: PuurOlijf Umbrië (Monocultivar) PuurOlijf Witte Balsamico-Framboos 150 gr gerookte kipfilet 75 gr veldsla 100 gr frambozen 2 stengels bleekselderij 3 rode bieten zout & peper Benodigdheden voor de geitenballen: PuurOlijf Umbrië Limoen of Citroen [...]

Pasta Putanesca “Hoerenpasta”

Pasta puttanesca betekent “pasta op z’n hoers”, of plat gezegd: “hoerenpasta”. Het verhaal gaat dat de dames van lichte zeden in Napels deze pasta serveerden om klanten naar hun bordelen te lokken. De liefde van [...]

Paddenstoelen met spekjes afgeblust met vijgenbalsamico

Benodigdheden: 500 – 600 gram paddestoelen (diverse soorten) 100 gram buikspek (gerookt) 2 rode uien Bosje platte peterselie 30 ml PuurOlijf Balsamico Vijgen PuurOlijf Bakolijfolie / PuurOlijf Umbrië (Monocultivar) 2 varkenshaasjes Tip: Je kunt de [...]

Monchoutaart in een glaasje met limoenolijfolie

,

Benodigdheden: 8-10 Bastognekoekjes 200 gram Monchou 100 ml room 50 gram suiker 1 limoen PuurOlijf Umbrië Limoen of PuurOlijf Umbrië Citroen Munt / citroenmelisse 4 glaasjes Bereidingswijze : Maak de koekjes fijn in de keukenmachine. [...]

Groene Asperges met Serranoham en Chimichurri

,

Chimichurri: (Zuid Amerikaanse tapenade): Benodigdheden: 300 ml PuurOlijf Umbrië of PuurOlijf Umbrië Sinaasappel 150 ml PuurOlijf Witte Balsamico 1 klein bosje platte peterselie 2 kleine ui 4  teentjes knoflook 2 rode paprika 4 tomaten of [...]

Gevulde vijgen met geitenkaas en ham

Benodigdheden 8 verse vijgen 120 gram geitenkaas 8 plakken Italiaanse rauwe ham PuurOlijf Balsamico Serie 8 Vijgen Honing Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd aan de bovenkant van de vijgen een kruis, [...]

Gazpacho

Benodigdheden: 2 sneetjes brood, zonder korst, 1 rode ui, fijngesneden 2 rode paprika’s 2 tenen knoflook, gehakt 1 blikje tomaten van goede kwaliteit of 5 tomaten PuurOlijf Witte balsamico PuurOlijf Umbrië (Monocultivar) of PuurOlijf Umbrië [...]

Linzenstoof met gemarineerde rode bieten en feta

Benodigdheden: 4-5 rode bieten, voorgekookt 30 ml PuurOlijf Umbrië Sinaasappel of PuurOlijf Umbrië (Monocultivar) 10 ml PuurOlijf Witte Balsamico 200 gram zwarte linzen 1 wortel 1 rode ui 2 stengels bleeksederij 2-3 teentjes knoflook 1 [...]

Italiaanse aardappelpuree

Ingrediënten 4 tot 6 kruimige aardappelen 3 teentjes knoflook 20 ml PuurOlijf Rozemarijn / PuurOlijf Umbrië Een bosje peterselie 50g Parmezaanse kaas Peper en zout Melk / zelf gebruik ik het vocht van gekookte aardappelen [...]

Avocado gevuld met paprika, tomaat en bleekselderij en gemarineerde scampi’s

Benodigdheden: 2 avocado’s 12 scampi’s 1 stengel bleekselderij Paar takjes platte peterselie 1 tomaat ½ rode paprika 2 teentjes knoflook 20 ml PuurOlijf Witte balsamico 30 ml PuurOlijf Umbrië Limoen/Citroen/Sinaasappel of PuurOlijf Umbrië (Monocultivar) Peper [...]

Asperges met varkenshaasje en amandel-peterselieolie

Benodigdheden: 1-12 takjes platte peterselie 50 gram geschaafde amandelen 100-150 ml PuurOlijf Umbrië 20 ml PuurOlijf Witte Balsamico Witte peper uit de molen 2 varkenshaasje / kalfsoester 50 gram Parmezaanse kaas PuurOlijf Balsamico Serie 8/15 [...]