Recepten

Sinaasappel met sabayon en bladerdeegrooster
PuurOlijf
Lucie Kuypers
  • Bijgerecht
4 grote handsinaasappelen
75 gram witte basterdsuiker
¾ dl witte wijn
100 gram kristalsuiker
¼ dl Grand Marnier ( of grappa)
poedersuiker
20 gram geschaafde
amandelen
20 gram kristalsuiker
4 plakjes roomboter
bladerdeeg
1 eierdooier
¼ granaatappel
10 groene pistache nootjes
2 eierdooiers
1 heel ei
4 bollen boerenroomijs
4 eetlepels PuurOlijf
sinaasappel olijfolie
Trek met een zesteur zestes van een sinaasappel snijd de sinaasappels in segmenten, laat de segmenten uitlekken. Doe het sap met de basterdsuiker, de wijn en de zestes in een pan en breng het geheel aan de kook. Laat het even koken tot de suiker opgelost is en de zestes verzadigd zijn met suiker.

leg de zestes in de kristalsuiker, besprenkel de partjes sinaasappel met de drank en strooi wat poedersuiker erover, laat dit minstens een uur in de koelkast marineren.

hak de amandelen fijn en meng deze met de suiker. Smeer het deeg licht in met eigeel en bestrooi het deeg met amandelen en suiker, rol een rasterroller over het bladerdeeg. Steek vier rondjes eruit en trek de rondjes tot een raster. Leg ze op een bakplaat met siliconen matje en bak deze bij 200ºC licht bruin.

Laat ze afkoelen. Haal de zaadjes uit de granaatappel en snijd de nootjes fijn.

leg sinaasappelpartjes in een ster op een koud bord en schep een beetje sap erop, doe de dooiers met het ei in een pan en voeg 1 dl siroop en ¼ dl sap van de sinaasappel- marinade toe. Klop het geheel au bain-marie tot een stevige sabayon.
Schep de sabayon over de sinaasappelpartjes, leg in het midden een bol ijs en leg het rooster op het ijs. Strooi granaatappelzaadjes en pistache erover. Garneer met enkele krokante zestes. Schenk de olijfolie over het gerecht

Kerkstraat 16, Spaubeek
06 20 60 69 02  

©2024 PuurOlijf | Website door Futuron | Alle rechten voorbehouden | Disclaimer