Recepten

Geroosterde Pastinaak
PuurOlijf
Lucie Kuypers
  • Hoofdgerecht
1 á 2 pastinaken
4 á 5 verse rode bieten / gekookte
30 ml PuurOlijf Sinaasappel
PuurOlijf Bakolijfolie
10 ml PuurOlijf Witte Balsamico
8-15 blaadjes verse basilicum
15 gram Parmezaanse kaas
2 varkenshaasjes
Verwarm de oven op 180 graden. Schil en snijd de bieten in mooie gelijke stukjes, bestrijk ze met een beetje bakolijfolie en verdeel ze over de ovenschaal en rooster de bietjes in ongeveer 1 tot 1,5 uur gaar.

OF

Gekookte bietjes eerst op bakpaper leggen, en verwarmen na 10 minuten als het meeste vocht verdampt is besprenkelen met een beetje olijfolie en verder laten grillen totdat ze lekker knapperig zijn. Snijd de pastinaak in kleine gelijke stukjes, besprenkelen met een beetje bakolijfolie en verdelen over een ovenschaal. 20-25 minuten laten grillen en af en toe omscheppen.

Doe de sinaasappelolie, witte balsamico, Parmezaanse kaas en verse basilicum in een kom en mix dit met de staafmixer tot een mooie dressing.

Proeven!

Naar smaak, peper, zout, witte balsamico en/of sinaasappelolie toevoegen. Masseer de varkenshaasjes in met bakolijfolie, peper, zout en lekkere vleeskruiden (bv. Kuzu Baharati) Bak ze in de grillpan.

Verwarm de borden.

Doe de geroosterde pastinaak en de rode bieten in een ovenvast kom en schep hier de dressing doorheen. Zet dit een paar minuten in de oven. Verdeel de groenten over de borden.

Leg het vlees op de groenten.

Kerkstraat 16, Spaubeek
06 20 60 69 02  

©2024 PuurOlijf | Website door Futuron | Alle rechten voorbehouden | Disclaimer