Recepten

Tuinbonen, Haricot verts met sinaasappeldressing
PuurOlijf
Lucie Kuypers
  • Bijgerecht
4
400 gram haricot verts
400 gram tuinbonen
70 gram hazelnoten in het vlies
20 gram bieslook, fijn geknipt
1-2 teentjes knoflook, fijn gehakt
45 ml PuurOlijf Sinaasappel
15 ml PuurOlijf Witte Balsamico
Grof zeezout en peper uit de molen
Verhit de oven voor op 180 graden.
Houd de boontjes gescheiden van elkaar.
Gebruik ruim water om verkleuren te voorkomen.
Kook de haricot verts 4 minuten, afgieten en afkoelen met koud water.
Kook de tuinbonen ongeveer 5-8 minuten (afhankelijk van de grootte), giet ze af en koel ze af met koud water.
Strooi de hazelnoten op een bakplaat en rooster ze 10 minuten in de oven.
Laat ze afkoelen tot je ze kunt vastpakken, doe ze in een schone theedoek en wrijf de vliesjes eraf.
Hak ze met een scherp mes klein.
Houd de noten grof, er mogen ook hlele noten tussen zitten.
Vermeng de olijfolie, balsamico en knoflook en klop dit tot een gladde dressing. Voeg zout en peper naar smaak toe.
Doe de bonen, hazelnoten en dressing in een schaal en meng alles goed door elkaar.
Eventueel kun je nog een beetje zestes van een sinaasappel eroverheen doen als garnering.

Kerkstraat 16, Spaubeek
06 20 60 69 02  

©2024 PuurOlijf | Website door Futuron | Alle rechten voorbehouden | Disclaimer