Recepten

Courgette broodsoep papa zucchine
PuurOlijf
Lucie Kuypers
  • Voorgerecht
4 courgettes
4 rode uien
3 teentjes knoflook
PuurOlijf Umbrië
PuurOlijf Witte Balsamico
½ ciabatta of 3 sneetjes speltbrood
+/- 3 takjes verse munt
+/- 9 takjes verse basilicum
1 groentebouillonblokje
½ rode peper / PuurOlijf Rode Peper
peper uit de molen
Eventueel:

Parmezaanse kaas en of uitgebakken spekjes
Snijd de ui in stukjes en smoor deze 20 minuten in een flinke scheut PuurOlijf Umbrië op een zeer laag vuur. Snijd de knoflook fijn en voeg deze toe. Snijd de courgette in stukjes en voeg deze toe (ik heb zelf de courgette in een aparte pan laten garen).
Laat het geheel terwijl je af en toe roert minimaal 1 uur en 15 minuten zachtjes garen, giet er gaandeweg eventueel een scheut extra water bij. Hoe langzamer hoe meer smaken er vrij komen! Verkruimel het bouillonblokje en besprenkel het brood met beetje Witte balsamico en scheur het brood in grove stukjes in de pan.
Muntblaadjes, basilicum en peper toevoegen. Snijd de rode peper in zeer fijne stukjes en voeg deze toe (dit kun je ook na het pureren toevoegen) Ongeveer 750 ml water toevoegen en het geheel nog 20 minuten zachtjes laten koken.
Pureer de soep met een staafmixer. Proeven! Voeg naar smaak peper of zout toe.
Schep de soep in een kom, schenk er een scheutje olijfolie over (PuurOlijf Rode peper voor de liefhebber) en garneer de soep met een blaadje basilicum/munt, gebakken spekjes en/of Parmezaanse kaas. Serveer er brood bij.

Kerkstraat 16, Spaubeek
06 20 60 69 02  

©2024 PuurOlijf | Website door Futuron | Alle rechten voorbehouden | Disclaimer