Ingrediënten
voor 4 personen
- 3 vleestomaten
- 60 gr bleekselderij
- 60 gram venkel
- 1 klein sjalotje
- zout
- witte peper uit de molen
- kaneelpoeder
- 50 ml PuurOlijf Extra Vergine olijfolie Sinaasappel
- 1 teentje knoflook
- 8 blaadjes basilicum
- enkele druppeltjes
- PuurOlijf Extra Vergine olijfolie Limoen of -Citroen
- 75 gram verse, naturel geitenkaas
- 4 plakjes stokbrood
Bereidingswijze
Ontvel de tomaten, snijd het vruchtvlees in blokjes en blender zaad, zaadlijsten en vellen met een staafmixer. Zeef het sap.
Snijd de venkel en selderij in zeer fijne blokjes. Pel de sjalot, snijd deze in zeer fijne blokjes en blender tomatenblokjes, tomatensap, selderij, venkel, sjalot en met een staafmixer homogeen, breng het geheel hoog op smaak met zout, peper, kaneel en sinaasappelolijfolie. Zet het in de koeling
Pel de knoflook, smeer een bekken in met de knoflook en snijd de basilicum zeer fijn.
Meng de kaas met basilicum, breng de kaas op smaak met een beetje citroen- of limoenolie en peper en rol 12 bolletjes ervan.
Presentatie
Schep de koude soep in een champagnecoupe of in een diep bord leg drie bolletjes geitenkaas erin en serveer een plakje stokbrood erbij.