Overslaan naar inhoud

Balsamico


Geduld, toewijding en respect voor tradities vormen de basis voor een sublieme balsamico zoals de onze. Onze balsamico komt natuurlijk uit Modena, de streek waar de mooiste balsamico wordt geproduceerd. De combinatie van de prachtige Lambrusco- en Trebbiano-druiven met het unieke klimaat van hete zomers en koude winters zorgt ervoor dat de balsamico prachtig rijpt en een ongeëvenaard smaakprofiel ontwikkelt.

De traditionele balsamico wordt gemaakt van druivenmost die langzaam wordt ingekookt. Daarna rijpt de balsamico minimaal twee jaar in houten vaten, waarbij het proces wordt voortgezet door de balsamico jaarlijks over te hevelen in steeds kleinere, eeuwenoude vaten. Deze werkwijze zorgt voor een magische balans van zoetzure smaken en aroma's, resulterend in een donkere en fluweelzachte azijn die zowel veelzijdig als tijdloos is.

Onze favoriete witte balsamico en witte balsamico rosé rijpen vijf jaar op houten vaten. Deze bijzondere balsamico's hebben als extra voordeel dat ze de kleur van gerechten niet veranderen, waardoor ze perfect zijn voor het verfijnen van diverse culinaire creaties zonder deze te verkleuren. Geniet van een pure en authentieke smaakbeleving met onze balsamico's uit Modena.

Witte Balsamico

Cond. Balsamico Bianco “Serie 5″

Vijf jaar oude balsamico uit Modena, gemaakt van witte druiven en gerijpt op houten vaten.


Eigenschappen

Kleur: Goudwit. Houd er rekening mee dat de kleur per batch kan verschillen, aangezien het een natuurproduct is. 
Karakter:
 Zeer zacht van smaak met een natuurlijk zoetje.


Gebruik

Een groot voordeel van deze balsamico is dat hij het eten niet verkleurt, waardoor hij perfect geschikt is voor een breed scala aan gerechten. Het is echt een topper!

Heerlijk bij: Stoofvlees, vis, salades, fruit, groenten, couscous, quinoa en champignons. Perfect voor cocktails en mocktails.
Mooie combinatie met: Alle olijfolie van PuurOlijf.

 250 ml, 500 ml, 3 ltr, 5 ltr

Witte Balsamico Rosé

Cond. Balsamico Rosé agrodolce

Vier jaar oude balsamico uit Modena, gemaakt van witte druiven en verrijkt met Ancellota (blauwe druif), gerijpt op houten vaten.


Eigenschappen

Kleur: Roze. Houd er rekening mee dat de kleur per batch kan verschillen, aangezien het een natuurproduct is.
Karakter:
 Zeer zacht, bloemig van smaak met een natuurlijk zoetje.


Gebruik

Een groot voordeel van deze balsamico is dat hij het eten niet verkleurt, waardoor hij perfect is voor salades en verfijnde gerechten. 

Heerlijk bij: Salades, ijs, fruit en groenten. Perfect voor cocktails en mocktails. 
Mooie combinatie met: Alle olijfolie van PuurOlijf.

 100 ml, 250 ml

Witte Balsamico Framboos

Cond. Balsamico Bianco "Serie 4″

Vier jaar oude balsamico uit Modena, gemaakt van witte druiven en gerijpt op houten vaten, verrijkt met een natuurlijk frambozenaroma.


Eigenschappen

Kleur: Roze. Houd er rekening mee dat de kleur per batch kan verschillen, aangezien het een natuurproduct is.

Karakter: Zeer zacht van smaak met een natuurlijk zoetje. 


Gebruik 

Heerlijk bij: Eend, groenten zoals rode bieten, salades, fruit, couscous en quinoa.
Mooie combinatie met: Alle naturel olijfolie van PuurOlijf.

 100 ml, 250 ml, 500 ml, 3 ltr, 5ltr

Witte Balsamico Gember-Citroen

Cond. Balsamico Bianco zenzoro limone "Serie 4″

Vier jaar oude balsamico uit Modena, gemaakt van witte druiven en gerijpt op houten vaten, verrijkt met een natuurlijk gember-citroenaroma.


Eigenschappen

Kleur: Goudwit. Houd er rekening mee dat de kleur per batch kan verschillen, aangezien het een natuurproduct is.

Karakter: Zeer zacht van smaak met een natuurlijk zoetje. 


Gebruik 

Heerlijk bij: Sushi, rijst, vis, soep, salades, fruit, couscous en quinoa. Perfect voor cocktails en mocktails. 
Mooie combinatie met: Alle naturel olijfolie, Umbrië-Citroen en Umbrië-Limoen van PuurOlijf.

 250 ml

Witte Balsamico Knoflook

Cond. Balsamico Bianco aglio “Serie 4″

Vier jaar oude balsamico uit Modena, gemaakt van witte druiven en gerijpt op houten vaten, verrijkt met een natuurlijk knoflookaroma.


Eigenschappen

Kleur: Goudwit. Houd er rekening mee dat de kleur per batch kan verschillen, aangezien het een natuurproduct is.

Karakter: Zeer zacht van smaak met een natuurlijk zoetje. Knoflook proeven zonder dat je adem ruikt!


Gebruik 

Heerlijk bij: Vis, stoofvlees, soep, salades, groenten, couscous en quinoa.
Mooie combinatie met: Alle naturel olijfolie en Umbrië Lente-ui van PuurOlijf.

 250 ml

Witte Balsamico "Serie 8"

Cond. Balsamico “Serie 8″

Acht jaar oude balsamico uit Modena, gemaakt van druivenmost en gerijpt op houten vaten.


Eigenschappen

Kleur: Donkerbruin tot zwart.

Karakter: De lange rijping geeft deze balsamico een intense, perfect gebalanceerde zoetzure en zachte smaak.

 

Gebruik 

Heerlijk bij: Biefstuk, stoofvlees, vis, soep, salades, groenten, champignons, oude kazen, omeletten, aardbeien en ijs. 
Mooie combinatie met: Alle olijfolie van PuurOlijf.

 100 ml, 250 ml, 500 ml



Witte Balsamico "Serie 8 Vijgen"

Cond. Balsamico “Serie 8″

Acht jaar oude balsamico uit Modena, gemaakt van druivenmost en gerijpt op houten vaten, verrijkt met een natuurlijk vijgenaroma.


Eigenschappen

Kleur: Donkerbruin tot zwart.

Karakter: De lange rijping geeft deze balsamico een intense, perfect gebalanceerde zoetzure en zachte smaak.


Gebruik 

Heerlijk bij: Biefstuk, stoofvlees, soep, salades, groenten, champignons, oude kazen en blauwschimmelkaas.
Mooie combinatie met: Alle olijfolie van PuurOlijf.

 100 ml, 250 ml

Witte Balsamico "Serie 10"

Cond. Balsamico “Serie 10″

Zeer exclusieve 10 jaar oude balsamico uit Modena, gemaakt van het beste deel van de druif en gerijpt op houten vaten.


Eigenschappen

Kleur: Donkerbruin tot zwart.

Karakter: De lange rijping geeft deze balsamico een intense, perfect gebalanceerde zoetzure en zeer ​zachte smaak.


Gebruik 

Heerlijk bij: Salades, fruit, ijs en op de borrelplank met mooie kazen en rauwe ham. 
Mooie combinatie met: alle olijfolie van PuurOlijf.

 100 ml

Witte Balsamico "Serie 15"

Cond. Balsamico “Serie 15″

Vijftien jaar oude balsamico uit Modena, gemaakt van druivenmost en gerijpt op houten vaten.


Eigenschappen

Kleur: Donkerbruin tot zwart.

Karakter: De lange rijping geeft deze balsamico een intense, perfect gebalanceerde zoetzure en zachte smaak. Mooi stroperig.


Gebruik 

Heerlijk bij: Salades, fruit, ijs en op de borrelplank met mooie kazen en rauwe ham. 
Mooie combinatie met: Alle olijfolie van PuurOlijf.

 100 ml