Overslaan naar inhoud


Zeevenkel



Zeevenkel uit Conero Riviera

Unieke Garnering met de Smaak van de Zee

Exclusieve Importeur Nederland & Vlaams België


Paccasassi, de dialectnaam voor zeevenkel, is een wildgroeiend aromatisch kruid dat kenmerkend is voor de Conero Riviera in de regio Marche. Dit bijzondere kruid brengt de smaak van de zee rechtstreeks naar uw gerechten, met een rijke, gejodeerde en aromatische smaak, waarin uitgesproken tonen van citrus, wortel, venkel en citroen naar voren komen. De vleesachtige, zachte blaadjes van de Paccasassi bieden een unieke smaakervaring die teruggrijpt naar de tradities van weleer, toen een smakelijk tussendoortje aan zee op de flanken van Monte Conero de norm was. 

Exclusief voor Nederland & Vlaams België
PuurOlijf importeert exclusief dit prachtige product naar Nederland en Vlaanderen, zodat u thuis of in de horeca kunt genieten van de unieke smaak van de Conero Riviera. Beschikbaar in verschillende verpakkingen, zowel voor thuisgebruik als voor de horeca.

Twijfelt u over de houdbaarheid? Geen zorgen! Na opening blijft zeevenkel, mits goed onder de olie bewaard, nog maanden goed. U heeft bovendien maar een paar takjes per gerecht nodig om uw creatie een verfijnde, zilte touch te geven, waardoor een pot lang meegaat.

Breng een vleugje traditie en verfijning naar uw eettafel met Paccasassi, de zeevenkel die smaak en authenticiteit combineert in elk gerecht!

 200 gr, 930 gr (horeca)

Gezond & Veelzijdig
De zeevenkel is niet alleen een smaakvolle toevoeging aan uw gerechten, maar ook een gezonde keuze. Van oudsher werd het door zeelieden uit Ancona, een Maritieme republiek, gebruikt om scheurbuik te voorkomen vanwege het hoge vitamine C-gehalte. Tot het begin van de 20e eeuw was de handel in dit kruid wijdverbreid in Europa, en het wordt zelfs genoemd in werken van Shakespeare en Melville. Echter, door overmatige oogst verdween de plant echter langzaam uit het culinaire landschap.

Tegenwoordig wordt zeevenkel beschermd door de wetgeving van het Regionale Park van Conero en kan het niet meer in het wild worden geoogst. Om deze unieke smaak terug te brengen naar de eettafels, besloot men de Paccasassi te telen in hun natuurlijke habitat, volledig biologisch en duurzaam. Hierdoor kunnen we weer genieten van deze bijzondere zeevenkel als garnering bij tal van gerechten.



Een Traditionele Bereiding, Verrijkt met Verfijning

De traditionele bereidingswijze van zeevenkel, waarbij de blaadjes eerst worden gemarineerd in wijnazijn en vervolgens worden geconserveerd in extra vierge olijfolie, is diep geworteld in de lokale culinaire traditie. Deze bereiding brengt de authentieke smaak van de zee tot leven en maakt zeevenkel tot een veelzijdige garnering voor allerlei gerechten.


Zeevenkel is ideaal als smaakvolle finishing touch op salades, perfect op toast met vleeswaren of ansjovis en heerlijk in combinatie met gerookte vis of verse melkproducten. Met slechts een paar takjes geeft u elk gerecht een subtiele, zilte en verfijnde toets.