Overslaan naar inhoud

Koude Tomatensoep met Verse Geitenkaas

Voorgerecht - 4 personen - 30 minuten


Ingrediënten

voor 4 personen

  • 3 vleestomaten
  • 60 g bleekselderij
  • 60 g venkel
  • 1 klein sjalotje
  • Zout
  • Witte peper, versgemalen
  • Kaneelpoeder
  • 50 ml PuurOlijf Sinaasappel olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 8 blaadjes basilicum
  • Enkele druppeltjes PuurOlijf Limoen olijfolie / PuurOlijf Citroen olijfolie
  • 75 gram verse, naturel geitenkaas
  • Stokbrood

Bereidingswijze

Ontvel de tomaten, snijd het vruchtvlees in blokjes en blender zaad, zaadlijsten en vellen met een staafmixer. Zeef het sap.

Snijd de venkel en selderij in zeer fijne blokjes. Pel de sjalot, snijd deze in zeer fijne blokjes en blender tomatenblokjes, tomatensap, selderij, venkel, sjalot en met een staafmixer homogeen, breng het geheel hoog op smaak met zout, peper, kaneel en PuurOlijf Sinaasappel olijfolie. Zet het in de koeling

Pel de knoflook, smeer de diepe borden in met de knoflook en snijd de basilicum zeer fijn.

Meng de kaas met basilicum, breng de kaas op smaak met een beetje PuurOlijf Citroen olijfolie of PuurOlijf Limoen olijfolie en peper en rol 12 bolletjes ervan.


Presentatie

Schep de koude soep in een champagnecoupe of diep bord, leg er drie bolletjes geitenkaas in en serveer met stokbrood.


Buffelmozzarella, Ansjovis en Zeevenkel
Voorgerecht - 4 personen - 10 minuten