Overslaan naar inhoud

Vitello Tonato

Voorgerecht - 4 personen - 20 minuten


Ingrediënten

voor 4 personen

  • 1 tl kappertjes
  • 3-4 ansjovisfilets
  • Blikje tonijn van goede kwaliteit
  • 1 snee brood (bijv. wit, lichtbruin of spelt)
  • 2 el yogonaise of mayonaise
  • 1 gekookt eigeel
  • 20 ml PuurOlijf Witte Balsamico / PuurOlijf Witte Balsamico Knoflook
  • 20 ml PuurOlijf Umbrië olijfolie / PuurOlijf Umbrië Mono olijfolie
  • Rucola sla
  • Optioneel: eetbare bloemen


Bereidingswijze

Besprenkel de snee brood met een scheutje PuurOlijf Witte Balsamico.

Doe de kappertjes, ansjovis, het brood (in stukjes), mayonaise, tonijn en het gekookte eigeel in een keukenmachine. Maal dit fijn tot een glad mengsel en voeg de PuurOlijf Umbrië olijfolie toe totdat het een matige dikte heeft.


Presentatie

Verdeel de kalfsfilet, rosbief of kipfilet over de borden. Dresseer de tonijnsaus over het vlees en garneer met de kappertjes, rucola sla en, indien gewenst, eetbare bloemen.


Kingkrab en Komkommer in Loempiavel
Voorgerecht - 4 personen - 30 minuten