Ingrediënten
voor 4 personen
- 4 sneden casino brood
- 1 hele samengestelde rode biet
- 1 rond geitenkaasje
- 4 reepjes gerookt spek
- Fleur de sel / zout
- Honing
- Gemengde sla
- Pijnboompitten
Dressing:
- 40 ml PuurOlijf Sinaasappel olijfolie
- 15 ml PuurOlijf Witte Balsamico
- 1 teentje knoflook
- Peper en zout
Variatie dressing:
- PuurOlijf Umbrië olijfolie of PuurOlijf Umbrië Mono olijfolie met PuurOlijf Witte Balsamico Framboos
- 1 teentje knoflook
- Peper en zout
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180°C.
Meng de PuurOlijf Sinaasappel olijfolie, PuurOlijf Witte Balsamico, fijngehakte knoflook, peper en zout. Klop het geheel goed door.
Snijd de rode biet in schijven van ongeveer ½ cm dik. Steek de schijven uit met een ronde steker. Snijd de restjes biet klein en bewaar ze voor de dressing.
Marineer de rode bietenschijven en restjes minstens 1 uur in de dressing.
Snijd de casino brood in cirkels met behulp van een ronde steker. Smeer de crostini in met wat PuurOlijf Sinaasappel olijfolie en wrijf ze in met een teentje knoflook.
Steek de crostini uit met een ronduit steker, smeer in met PuurOlijf Sinaasappel olijfolie en wrijf in met knoflook. Bestrooi met fleur de sel en bak 5 minuten in de oven tot ze goudbruin en krokant zijn.
Rooster de pijnboompitten in een droge pan totdat ze licht goudbruin zijn.
Snijd het geitenkaasje in 4 gelijke sneden. Omwikkel elke schijf geitenkaas met een reepje gerookt spek en druppel er wat honing over.
Plaats de geitenkaas voor het serveren enkele minuten in de oven zodat ze zacht worden.
Presentatie
Leg een bedje van gemengde sla op de borden en druppel wat dressing erover. De marinade van de rode biet geeft een mooie rode kleur.
Plaats de crostini op de borden met de sla.
Leg het verwarmde geitenkaasje bovenop de sla en crostini.
Verdeel de gemarineerde rode bietenschijven over het torentje en garneer met de pijnboompitten.