Overslaan naar inhoud

Tomatentapenade

Voorgerecht - 4 personen - 20 minuten


Ingrediënten

voor 4 personen

  • 4 gedroogde tomaten op olie
  • 3–4 trostomaten
  • 2 sjalotjes
  • 3 el geroosterde pijnboompitten
  • 3 takjes verse basilicum
  • ½ el grove mosterd
  • 35 ml PuurOlijf Umbrië olijfolie / PuurOlijf Umbrië Mono olijfolie / PuurOlijf Rozemarijn olijfolie / PuurOlijf Basilicum olijfolie / PuurOlijf Knoflook olijfolie / PuurOlijf Lente-ui olijfolie
  • 10 ml PuurOlijf Witte Balsamico / PuurOlijf Witte Balsamico Rosé / PuurOlijf Witte Balsamico Knoflook


Bereidingswijze

Snijd de gedroogde tomaten en trostomaten in kleine blokjes. Snipper de sjalotjes zo fijn mogelijk.

Meng de tomatenblokjes met de fijngehakte sjalotjes. Voeg de geroosterde pijnboompitten toe.

Meng de PuurOlijf Umbrië olijfolie, PuurOlijf Witte Balsamico, mosterd, peper en zout in een klein kommetje. Giet dit over de tomaten en meng goed.

Verwarm het mengsel tot het lauw is en voeg dan de gescheurde basilicumblaadjes toe. Meng alles goed door.


Presentatie

Zie afbeelding. 


Vitello Tonato
Voorgerecht - 4 personen - 20 minuten