Overslaan naar inhoud

Salade van Rauwe Witte Asperges met Zoete Aardappel

Voorgerecht - 4 personen - 60 minuten (+ 2 uur marineren)


Ingrediënten

voor 4 personen

  • 1 kg witte asperges
  • 1 grote zoete aardappel
  • 150 g gekookte ham
  • 4 hardgekookte eieren
  • Verse bieslook
  • 20 ml PuurOlijf Umbrië olijfolie / PuurOlijf Umbrië Mono olijfolie / PuurOlijf Sinaasappel olijfolie / PuurOlijf Citroen olijfolie / PuurOlijf Limoen olijfolie / PuurOlijf Rode Peper olijfolie
  • 15 ml PuurOlijf Witte Balsamico / PuurOlijf Witte Balsamico Rosé
  • Peper en zout


Bereidingswijze

Schil de witte asperges en snijd ze in fijne reepjes.

Meng PuurOlijf Umbrië olijfolie met PuurOlijf Witte Balsamico, peper en zout tot een marinade. Leg de aspergestukjes hierin en laat minimaal 2–4 uur marineren in de koelkast. Schep af en toe om.

Schil de zoete aardappel, snijd in kleine blokjes en kook beetgaar. Giet af en laat afkoelen.

Snijd de eieren in stukjes, de ham in kleine blokjes en knip de bieslook fijn.

Haal de asperges uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Meng de gemarineerde asperges met de zoete aardappel, ham, ei en bieslook.

Voeg de resterende marinadedressing toe en breng op smaak met peper en zout.


Presentatie

Lekker met een knapperig stuk brood.


Salade van Rauwe Witte Asperge, Groene Asperge en Scampi’s
Voorgerecht - 4 personen - 30 minuten (+ 2 uur marineren)