Ingrediënten
voor 4 personen
- 8–12 witte asperges
- 1 bosje groene asperges
- 1 bosje radijsjes
- 50 g amandelen
- 20 scampi’s
- 15 ml PuurOlijf Witte Balsamico / PuurOlijf Witte Balsamico Rosé
- 30 ml PuurOlijf Sinaasappel olijfolie / PuurOlijf Citroen olijfolie / PuurOlijf Limoen olijfolie / PuurOlijf Umbrië olijfolie
- PuurOlijf Bakolijfolie
- 1 el persillade (mengsel van knoflook, peterselie en ui)
- Peper en zout
Bereidingswijze
Schil de witte asperges en snijd ze in dunne plakjes.
Maak een marinade van de PuurOlijf Witte Balsamico en een van de PuurOlijf Sinaasappel olijfolie. Laat de asperges hierin minimaal 2–3 uur marineren. Bewaar de marinade!
Blancheer de groene asperges kort tot beetgaar en spoel ze direct af met koud water. Snijd in gelijke stukjes.
Rooster intussen de amandelen in de oven tot ze goudbruin zijn.
Snijd de scampi’s licht in en besprenkel ze met een beetje PuurOlijf Bakolijfolie en persillade. Bak ze kort in een hete pan.
Snijd de radijsjes in dunne plakjes.
Presentatie
Verdeel de gemarineerde witte asperges, groene asperges, radijs en amandelen over de borden.
Leg de warme scampi’s erbovenop.
Besprenkel met de overgebleven marinade.