Ingrediënten
voor 4 personen
Quinoa:
- 350 g quinoa
- 60 ml PuurOlijf Witte Balsamico / PuurOlijf Witte Balsamico Rosé / PuurOlijf Witte Balsamico Knoflook
- 80 ml PuurOlijf Limoen olijfolie / PuurOlijf Citroen olijfolie
- 1 kleine ui
- 5 takjes munt
- 5 takjes koriander
- 1 tomaat
- 1 teentje knoflook
- 7 tijgergarnalen
- 3 el chilisaus
- 1 el karwijzaad
- 1 el curry poeder
- Een handje rucola
- Optioneel: feta of paprika
Munt yoghurt saus:
- 150 g Griekse yoghurt of Turkse yoghurt
- 10 ml PuurOlijf Witte Balsamico / PuurOlijf Witte Balsamico Rosé
- 20 ml PuurOlijf Limoen olijfolie / PuurOlijf Citroen olijfolie
- 1 el chilisaus
- Een paar muntblaadjes
Bereidingswijze
Quinoa
Kook de quinoa volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Zet apart.
Kook de garnalen enkele minuten tot ze gaar zijn. Marineer ze in 20 ml PuurOlijf Limoen olijfolie, een paar druppels PuurOlijf Witte Balsamico en peper naar smaak. Laat even intrekken.
Snijd de ui in kleine stukjes, de koriander in grove stukken en de tomaat in blokjes. Pers de knoflook fijn.
Doe de gekookte quinoa in een kom en voeg de gesneden ui, koriander, tomaat en geperste knoflook toe. Meng alles goed door elkaar.
Voeg de PuurOlijf Witte Balsamico, 60 ml PuurOlijf Limoen olijfolie, chilisaus, karwijzaad en curry poeder toe en roer goed door.
Voor extra smaak kun je feta of gesneden paprika toevoegen.
Munt yoghurt saus
Snijd de muntblaadjes fijn en meng ze met de Griekse yoghurt, chilisaus, PuurOlijf Witte Balsamico en PuurOlijf Limoen olijfolie.
Roer goed door en breng op smaak met een beetje knoflook.
Presentatie
Schep de quinoa in een ronde vorm en druk deze goed aan.
Verdeel de garnalen over de quinoa en leg er wat rucola sla rondom.
Schep de munt yoghurt saus bovenop de quinoa of serveer deze ernaast.