Ingrediënten
voor 4 personen
- 1/4 rode peper
- 5 takjes oregano (zonder steel)
- 12 takjes koriander (met steel)
- 8 takjes platte peterselie
- 20-25 ml PuurOlijf Umbrië olijfolie / PuurOlijf Umbrië Mono olijfolie / PuurOlijf Sinaasappel olijfolie
- Klein scheutje PuurOlijf Witte Balsamico / PuurOlijf Witte Balsamico Rosé / PuurOlijf Witte Balsamico Framboos
- 5 el chilisaus
- 2-3 verse passievruchten
- Peper en zout
Bereidingswijze
Hak alle ingrediënten in de keukenmachine tot een mooie grove massa. Gebruik geen staafmixer, zodat de pesto de juiste textuur krijgt.
Proef de pesto en voeg eventueel extra zout, peper of PuurOlijf Witte Balsamico toe voor de gewenste smaak.
Presentatie
Serveer de pesto als smaakmaker bij gemarineerde rode bieten en geitenkaas of feta.
Tip! Marineer gekookte rode bieten in een mengsel van 2/3 PuurOlijf olijfolie en 1/3 PuurOlijf Witte Balsamico.