Overslaan naar inhoud

Gevulde Avocado met Paprika, Tomaat, Bleekselderij en Gemarineerde Scampi’s

Voorgerecht - 4 personen - 20 minuten


Ingrediënten

voor 4 personen

  • 2 avocado’s
  • 12 scampi’s
  • 1 stengel bleekselderij
  • Een paar takjes platte peterselie
  • 1 tomaat
  • ½ rode paprika
  • 2 teentjes knoflook
  • 20 ml PuurOlijf Witte Balsamico / PuurOlijf Witte Balsamico Rosé
  • 30 ml PuurOlijf Umbrië olijfolie / PuurOlijf Umbrië Mono olijfolie / PuurOlijf limoen olijfolie / PuurOlijf citroen olijfolie / PuurOlijf sinaasappel olijfolie
  • Peper en zout, versgemalen


Bereidingswijze

Kook de scampi’s 2 minuten. 

Snijd de platte peterselie fijn en pers de knoflook. Maak een marinade van de PuurOlijf Umbrië olijfolie, PuurOlijf Witte Balsamico, knoflook en peterselie. Meng dit door de scampi’s en laat de scampi’s een paar uur marineren.

Snijd de tomaten (zonder vruchtvlees), bleekselderij en paprika in kleine stukjes. Hak de peterselie fijn en meng dit met een scheutje PuurOlijf Witte Balsamico.

Snijd de avocado doormidden en haal de pit eruit.


Presentatie

Vul de avocadohelften met het mengsel van tomaat, paprika, bleekselderij en peterselie.

Verdeel de gemarineerde scampi’s over de borden en schenk de marinade erover.


Asperges verwennen met “Het Huwelijk van PuurOlijf”
Voorgerecht - 4 personen - 60 minuten