Overslaan naar inhoud

Gepofte Rode Biet met Geitenkaas

Voorgerecht - 4 personen - 60 minuten


Ingrediënten

voor 4 personen

  • 4 rode bieten van ongeveer gelijke grootte
  • PuurOlijf Umbrië olijfolie / PuurOlijf Umbrië Mono olijfolie
  • PuurOlijf Witte Balsamico / PuurOlijf Witte Balsamico Rosé
  • Geitenkaas
  • Honing
  • Nootjes (bijv. walnoten, pecannoten)
  • Verse kruiden naar smaak (bijv. tijm, rozemarijn, peterselie)


Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Was de bieten goed. Besprenkel ze met PuurOlijf Umbrië olijfolie en PuurOlijf Witte Balsamico.

Verpak elke biet in aluminiumfolie. Pof de pakketjes ca. 45 minuten in het midden van de oven.

Haal de bieten uit de oven en open de bovenkant van de folie.

Snijd de bieten kruislings in aan de bovenkant. Vul elke biet met geitenkaas, een beetje honing, nootjes en kruiden naar smaak.

Zet de gevulde bieten nog 5 minuten onder een hete grill om te gratineren.

Serveer met een scheutje PuurOlijf Witte Balsamico en een beetje PuurOlijf Umbrië olijfolie.


Tip! Heb je gekookte bietjes? Ook die kun je kruislings insnijden, vullen en 5 minuten gratineren onder de grill.


Presentatie

Zie afbeelding. 


Gazpacho
Voorgerecht - 4 personen - 30 minuten