Ingrediënten
voor 8 personen
- 4 courgettes
- 4 rode uien
- 3 tenen knoflook
- 30 ml PuurOlijf Umbrië olijfolie / PuurOlijf Umbrië Mono olijfolie
- 20 ml PuurOlijf Witte Balsamico / PuurOlijf Witte Balsamico Rosé
- ½ ciabatta
- 3 sneetjes speltbrood
- 3 takjes verse munt
- 9 takjes verse basilicum
-
1 groentebouillonblokje
- Peper, versgemalen
- PuurOlijf Rode Peper olijfolie
- Optioneel: Parmezaanse kaas en/of uitgebakken spekjes
Bereidingswijze
Snijd de rode uien in stukjes en smoor ze 20 minuten in de PuurOlijf Umbrië olijfolie op een zeer laag vuur.
Snijd de knoflook fijn en voeg toe aan de uien.
Snijd de courgettes in stukjes en voeg toe aan de pan (je kunt de courgettes ook garen in een andere pan).
Laat alles 1 uur en 15 minuten op laag vuur garen, voeg eventueel wat extra water toe om het mengsel vochtig te houden. Hoe langzamer het kookt, hoe beter de smaken vrijkomen.
Verkruimel het bouillonblokje en voeg het toe. Besprenkel het speltbrood met een beetje PuurOlijf Witte Balsamico en scheur het in grove stukken, die je vervolgens in de pan voegt.
Voeg munt, basilicum, peper en de fijngehakte rode peper toe (dit kun je ook na het pureren toevoegen).
Voeg ongeveer 750 ml water toe en laat het nog 20 minuten zachtjes koken.
Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde soep. Voeg naar smaak peper of zout toe.
Presentatie
Schenk een scheutje PuurOlijf Rode Peper erover.
Garneer de soep met een blaadje basilicum of munt.
Voeg gebakken spekjes en/of Parmezaanse kaas toe voor extra smaak.
Serveer met knapperig brood.