Ingrediënten
voor 4 personen
- 1 grote niet-uitgelopen aardappel
- PuurOlijf Bakolijfolie
- Zout
- 1 grote handsinaasappel
- 25 g basterdsuiker
- ½ dl witte wijn
- ½ dl PuurOlijf Sinaasappel olijfolie
- 20 ml PuurOlijf Witte Balsamico / PuurOlijf Witte Balsamico Rosé
- Witte peper, versgemalen
- 75 g witlof
- 75 g roodlof
- Citroenschil
- 4 verse coquilles of gerookte kipfilet
Bereidingswijze
Aardappelwafels
Schil de aardappel en snijd er vier wafelplakjes van. Bak de plakjes krokant en goudgeel in de PuurOlijf Bakolijfolie.
Leg de krokante wafels op een stuk keukenpapier en zout ze direct.
Sinaasappelkaramel
Trek met een zesteur de schil van de sinaasappel in dunne reepjes (zestes). Blancheer deze kort.
Schil de sinaasappel en snijd deze in vier schijven, vang het sap op.
Karamelliseer de basterdsuiker lichtbruin in een pan.
Voeg het sinaasappelsap en de witte wijn toe, breng het aan de kook.
Los de karamel op en voeg de sinaasappelzestes toe.
Kook het mengsel in tot een stroop en voeg de sinaasappelschijven toe.
Laat het afkoelen.
Dressing
Meng de PuurOlijf Sinaasappel olijfolie met de PuurOlijf Witte Balsamico.
Breng op smaak met witte peper en zout.
Lof en Coquilles/Kip
Snijd het wit- en roodlof schuin in dunne reepjes. Leg de reepjes in ijswater met citroenschil om ze krokant te maken.
Bak de coquilles (of gerookte kipfilet) in een anti-aanbakpan met wat PuurOlijf Bakolijfolie aan beide zijden lichtbruin.
Laat het lof goed uitlekken in een zeef en dep het droog met keukenpapier.Presentatie
Leg wat lof op een bord en plaats een sinaasappelschijf erop.
Besprenkel met de dressing.
Leg de coquille (of gerookte kipfilet) bovenop de sinaasappel en breng op smaak met een beetje zout en peper.
Garneer het geheel met de krokante aardappelwafel.