Overslaan naar inhoud

Bloemkoolsalade met Rozijnen en Kappertjes

Bijgerecht - 4 personen - 10 minuten


Ingrediënten

voor 4 personen

  • 1 kleine bloemkool
  • 20 ml PuurOlijf Umbrië olijfolie / PuurOlijf Umbrië Mono olijfolie / PuurOlijf Rozemarijn olijfolie
  • 20 ml PuurOlijf Witte Balsamico / PuurOlijf Witte Balsamico Rosé
  • Scheutje chilisaus
  • 1 tl karwijzaad
  • Peper en zout  
  • Handje rozijnen
  • 2 el kappertjes

Bereidingswijze

Snijd de bloemkool in kleine stukjes. Maak een dressing van de PuurOlijf Umbrië olijfolie, PuurOlijf Witte Balsamico, chilisaus en karwijzaad. Klop dit met een kleine garde.

Voeg de rozijnen, kappertjes en bloemkool toe en schep goed om. Proef en breng op smaak met peper, zout, extra PuurOlijf olijfolie of PuurOlijf Witte Balsamico naar wens.

Laat het geheel minimaal 2 uur marineren in de koelkast. Schep af en toe om. 


Tip! Perfect voor bij de BBQ!


Presentatie

Zie afbeelding.


Gevulde Avocado met Paprika, Tomaat, Bleekselderij en Gemarineerde Scampi’s
Voorgerecht - 4 personen - 20 minuten