Overslaan naar inhoud

Asperges verwennen met “Het Huwelijk van PuurOlijf”

Voorgerecht - 4 personen - 60 minuten


Ingrediënten

voor 4 personen

  • 12 dunne witte asperges
  • Zout en peper, versgemalen
  • Een beetje suiker
  • 1 blad foelie
  • 16 groene asperges
  • Rucola
  • Cherrytomaatjes
  • Zwarte en groene olijven
  • Zongedroogde tomaten
  • Droge ham (bijv. Geulhemer Grottenham)
  • PuurOlijf Sinaasappel olijfolie gecombineerd met PuurOlijf Witte Balsamico / PuurOlijf Dressing Sinaasappel "het huwelijk"
  • Stokbrood


Bereidingswijze

Schil de witte asperges en breng een pan water met alleen de aspergeschillen, zout, een beetje suiker en het blad foelie aan de kook. Laat het 10 minuten trekken.

Zeef het vocht over de asperges en breng het opnieuw aan de kook. Laat het even koken en zet dan het vuur uit. Laat de asperges een uurtje staan.

Snijd de onderkant van de groene asperges af. Kook ze in een bodempje gezouten water beetgaar. Giet af en spoel direct koud af om verkleuring te voorkomen.


Tip! Gooi het kookvocht van de witte asperges niet weg, je kunt er een lekkere aspergesoep van maken!


Presentatie

Verdeel de witte en groene asperges om en om over de borden.

Voeg de rucola toe en garneer met ham, cherrytomaatjes, olijven en zongedroogde tomaten.

Besprenkel het geheel royaal met PuurOlijf Sinaasappel olijfolie gecombineerd met PuurOlijf Witte Balsamico – oftewel: "Het Huwelijk van PuurOlijf".

Breng op smaak met versgemalen peper. Serveer met knapperig brood.


Asperges met Blauwschimmelkaas, Walnoten en Peer
Voorgerecht - 4 personen - 20 minuten