Overslaan naar inhoud

Asperges met Blauwschimmelkaas, Walnoten en Peer

Voorgerecht - 4 personen - 20 minuten


Ingrediënten 

voor 4 personen

  • 1 kg asperges
  • 150 g blauwschimmelkaas
  • 1 handje walnoten
  • 2 peren
  • PuurOlijf Bakolijfolie
  • PuurOlijf Balsamico Serie 8, 10 of 15


Bereidingswijze  

Voor dit gerecht zijn mini-asperges gebruikt, maar je kunt natuurlijk ook gewone asperges nemen. Bekijk het recept 'Gegrilde asperges' voor de bereiding.

Bestrijk de mini-asperges met olijfolie en grill ze in een grillpan (je kunt ze ook wokken).

Schil de peren, snijd ze in stukjes en bak ze kort in een beetje bakolijfolie.


Presentatie

Verdeel de gegrilde asperges over de borden.

Verdeel de stukjes peer, de blauwschimmelkaas en de walnoten eroverheen.

Besprenkel het geheel met een beetje PuurOlijf Balsamico Serie 8, 10 of 15 voor een mooie smaakbalans.


Artisjokken Tapenade Carpaccio Heilbot en Serranoham
Voorgerecht - 4 personen - 20 minuten