Overslaan naar inhoud

Wortelcake

Nagerecht - 6 personen - 1 uur en 20 minuten


Ingrediënten

voor 6 personen

  • 25 g gesmolten boter
  • 150 g bloem
  • 150 g bruine kristalsuiker
  • 2 flinke eetlepels bakpoeder
  • Snufje gemberpoeder
  • Snufje nootmuskaat
  • 2 el melk
  • 25 ml PuurOlijf Umbrie olijfolie / PuurOlijf Umbrie Mono olijfolie / PuurOlijf Citroen olijfolie / PuurOlijf Limoen olijfolie
  • 2 losgeklopte eieren
  • 50 g rozijnen
  • 20 g fijngehakte walnoten
  • 2 grof geraspte wortelen


Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180°C.

Zeef de bloem, bruine kristalsuiker, bakpoeder, gemberpoeder, nootmuskaat en een snufje zout boven een grote kom.

oeg de melk, olijfolie, gesmolten boter en losgeklopte eieren toe. Meng alles goed door elkaar tot een glad beslag.

Meng de rozijnen, walnoten en geraspte wortelen door het beslag.

Giet het beslag in een ingevette cakevorm en bak de cake 1 uur in de voorverwarmde oven. 

Haal de cake uit de oven en laat deze in de vorm afkoelen.


Tip! Je kunt de garingstijd controleren door een tandenstoker in de cake te steken. Als deze er schoon uitkomt, is de cake gaar.


Presentatie

Bestuif de afgekoelde cake met poedersuiker.


Monchoutaart in een Glaasje
Nagerecht - 4 personen - 20 minuten