Overslaan naar inhoud

Wentelteefje van Ontbijtkoek met Rommedoe en Gestoofde Peer

Nagerecht - 4 personen - 30 minuten


Ingrediënten

voor 4 personen

  • 75 g kristalsuiker
  • 1 kwart citroen voor de zestes
  • 2 pijpkaneelstokjes
  • 2 kleine conferenceperen
  • 4 plakjes ontbijtkoek
  • 100 g Rommedoe, Munster of Chaumes
  • 1 ei
  • Snufje zout
  • 50 ml PuurOlijf Bakolijfolie
  • Per persoon een paar druppels PuurOlijf Balsamico Serie 10 of 15


Bereidingswijze

Rasp met een zesteur fijne reepjes van de citroenschil.

Breng 100 ml water aan de kook met de kristalsuiker, pijpkaneel en citroenzestes. Laat dit tot een siroop inkoken.

Schil de peren, snijd ze in kwarten en pocheer ze zachtjes in de siroop. Laat afkoelen in het kookvocht.

Snijd de plakjes peperkoek doormidden.

Beleg één helft met een plakje Rommedoe en dek af met de andere helft.

Klop het ei los met een snufje zout.

Wentel de gevulde ontbijtkoek door het ei en bak langzaam goudbruin in de PuurOlijf Bakolijfolie op laag vuur.


Presentatie

Leg een kwart peer op elk bord. Schik het warme wentelteefje er tegenaan.

Garneer met wat citroenzestes en druppel er enkele druppels PuurOlijf Balsamico Serie 10 of 15 omheen.


Wortelcake
Nagerecht - 6 personen - 1 uur en 20 minuten