Overslaan naar inhoud

Warme Appelcrumble

Nagerecht - 4 personen - 45 minuten


Ingrediënten

voor 4 personen

  • 3 grote appels (bijv. Jonagold of Elstar)
  • 2 tl kaneel
  • 125 g suiker
  • 100 g ongezouten roomboter
  • 100 g bloem
  • Snufje zout
  • 1 el PuurOlijf Witte Balsamico


Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200°C.

Schil de appels en snijd ze in blokjes. Meng de appels met 25 g suiker en de kaneel, roer goed door.

Meng de bloem, roomboter, 100 g suiker en een snufje zout met koele handen tot een kruimelig deeg.

Verdeel het appelmengsel over een ingevette ovenschaal.

Verdeel het kruimeldeeg gelijkmatig over de appels.

Bak de appelcrumble ongeveer 30 minuten in de oven, tot de bovenkant goudbruin is.

Haal de crumble uit de oven, laat kort afkoelen en besprenkel met de witte balsamico voor een frisse twist.


Presentatie

Zie afbeelding.


Chocolade Cake
Nagerecht - 4 personen - 60 minuten