Overslaan naar inhoud

Chocolade Cake

Nagerecht - 4 personen - 60 minuten


Ingrediënten

voor 4 personen

  • 3 eieren
  • 2 volle theekoppen suiker
  • 2 volle theekoppen meel
  • 1 volle theekop yoghurt
  • 1 volle theekop cacao
  • 1 volle theekop PuurOlijf Sinaasappel olijfolie
  • 1 zakje bakpoeder
  • Poedersuiker
  • Abrikozenjam


Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 165°C.

Doe de eieren en suiker in een kom en roer tot een mooi schuim ontstaat. Voeg de yoghurt toe en klop verder.

Voeg het meel en daarna de cacao toe. Klop goed door. Voeg geleidelijk de sinaasappelolijfolie toe terwijl je blijft kloppen. Voeg als laatste het zakje bakpoeder toe en klop ook dit goed door.

Giet het beslag in een bakvorm en bak 1 uur in de oven. Let op: open de oven niet voor 45 minuten.

Laat de cake volledig afkoelen. Snijd de cake horizontaal door en bestrijk de binnenkant met abrikozenjam. 


Tip! Je kunt de garingstijd controleren door een tandenstoker in de cake te steken. Als deze er schoon uitkomt, is de cake gaar.


Presentatie

Strooi voor een mooie presentatie wat poedersuiker over de bovenkant van de cake.


Bosvruchten Pavlova
Nagerecht - 6 personen - 1 uur en 20 minuten