Ingrediënten
voor 6 personen
Voor de pavlova:
- 3 grote eiwitten
- 275 g fijne kristalsuiker (liefst uit een pot waarin vanillestokjes hebben gezeten)
- ½ tl PuurOlijf Witte Balsamico
- 1 el maïzena
- ½ tl limoensap
- Zestes van ½ limoen
Voor de vulling:
- 200 g bosvruchten
- 1½ el fijne kristalsuiker
- 1 el fijngesneden basilicum
- 4 blaadjes basilicum (voor garnering)
- 1 tl PuurOlijf Witte Balsamico Framboos
- 125 g mascarpone
- 1 dl slagroom
- Optioneel: 75 g pure chocolade + een scheutje melk
Bereidingswijze
Pavlova
Bekleed een bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor op 180°C.
Klop de eiwitten in een schone, vetvrije kom stijf totdat je pieken kunt trekken. Voeg geleidelijk de helft van de suiker toe en blijf kloppen totdat het schuim stevig is.
Spatel daarna de rest van de suiker, PuurOlijf Witte Balsamico, maïzena, basilicum, limoensap en -rasp erdoor.
Schep het mengsel in de cirkel op de bakplaat. Druk met de bolle kant van een lepel een kuiltje in het midden en vorm rondom een golvende rand.
Bak 5 minuten op 180°C, verlaag daarna de temperatuur naar 140°C en bak nog 1 uur. Zet de oven uit en laat de pavlova minimaal 5 uur afkoelen, of laat hem staan tot de volgende dag.
Vulling
Meng de bosvruchten met suiker, basilicum en de PuurOlijf Witte Balsamico Framboos. Laat dit 1 uur marineren en schep af en toe om.
(Optioneel): Smelt de chocolade met een scheutje melk ‘au bain-marie’ tot een gladde saus.
Klop ca. 30 minuten voor het serveren de mascarpone en slagroom met wat vanillesuiker stijf.
Presentatie
Schep de room in het midden van de pavlova. Lepel er wat chocoladesaus overheen. Verdeel de gemarineerde bosvruchten erover met een schuimspaan.
Sprenkel vlak voor het serveren wat van het sap over de vulling en garneer met basilicumblaadjes.