Overslaan naar inhoud

Zalmfilet met Venkel en PuurOlijf Sinaasappel olijfolie

Hoofdgerecht - 4 personen - 20 minuten


Ingrediënten

voor 4 personen

  • 150 g dikke zalmfilet
  • 1 kleine venkel
  • 35 ml PuurOlijf Umbrië olijfolie / PuurOlijf Umbrië Mono olijfolie
  • 20 ml PuurOlijf Sinaasappel olijfolie
  • 10 ml PuurOlijf Witte Balsamico
  • PuurOlijf Bakolijfolie / PuurOlijf Bakolijfolie Rode Peper
  • Witte peper, versgemalen
  • Grof zeezout
  • Ongeveer 20 takjes shiso purper


Bereidingswijze

Snijd het loof van de venkel en verwijder het harde hart. Snijd de venkel vervolgens in flinterdunne plakjes, bij voorkeur met een mandoline.

Meng de PuurOlijf Witte Balsamico met de PuurOlijf Sinaasappel olijfolie. Breng op smaak met witte peper en een snufje zeezout. Leg de venkel in deze frisse dressing en laat even marineren.

Smeer de zalm in met een beetje PuurOlijf Bakolijfolie en bak hem kort aan alle zijden goudbruin en krokant. Laat daarna afkoelen.

Snijd de afgekoelde zalmfilet in dunne plakjes.


Presentatie

Schik de gemarineerde venkel op de borden. Leg de plakjes zalm erbovenop. Garneer met shiso purper. 


Stoofgroenten met Pasta en Spiegelei
Hoofdgerecht - 4 personen - 30 minuten (+ 1 uur stoven)