Ingrediënten
voor 4 personen
- 150 g dikke zalmfilet
- 1 kleine venkel
- 35 ml PuurOlijf Umbrië olijfolie / PuurOlijf Umbrië Mono olijfolie
- 20 ml PuurOlijf Sinaasappel olijfolie
- 10 ml PuurOlijf Witte Balsamico
- PuurOlijf Bakolijfolie / PuurOlijf Bakolijfolie Rode Peper
- Witte peper, versgemalen
- Grof zeezout
- Ongeveer 20 takjes shiso purper
Bereidingswijze
Snijd het loof van de venkel en verwijder het harde hart. Snijd de venkel vervolgens in flinterdunne plakjes, bij voorkeur met een mandoline.
Meng de PuurOlijf Witte Balsamico met de PuurOlijf Sinaasappel olijfolie. Breng op smaak met witte peper en een snufje zeezout. Leg de venkel in deze frisse dressing en laat even marineren.
Smeer de zalm in met een beetje PuurOlijf Bakolijfolie en bak hem kort aan alle zijden goudbruin en krokant. Laat daarna afkoelen.
Snijd de afgekoelde zalmfilet in dunne plakjes.
Presentatie
Schik de gemarineerde venkel op de borden. Leg de plakjes zalm erbovenop. Garneer met shiso purper.