Ingrediënten
voor 4 personen
- 200 g pasta naar keuze
- 30 ml PuurOlijf Rode Peper olijfolie / PuurOlijf Umbrië olijfolie / PuurOlijf Umbrië Mono olijfolie / PuurOlijf Rozemarijn olijfolie / PuurOlijf Knoflook olijfolie / PuurOlijf Lente-ui olijfolie
- PuurOlijf Bakolijfolie / PuurOlijf Bakolijfolie Rode Peper
- ½ blikje ansjovisfilets (± 15 g uitlekgewicht)
- Snufje kaneel
- 1 bakje champignons
- ½ aubergine
- 2 teentjes knoflook
- 10 zwarte olijven zonder pit
- 10 blaadjes verse basilicum
- Peper en zout
- 75 g geraspte Parmezaanse kaas
- Optioneel: 1 vers rood pepertje
Bereidingswijze
Kook de pasta al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat goed uitlekken.
Snijd de aubergine in blokjes en de champignons in plakjes.
Verhit de PuurOlijf Bakolijfolie in een koekenpan op laag vuur. Smelt de ansjovisfilets rustig in de olie. Voeg de aubergineblokjes toe met een mespunt kaneel en bak tot ze zacht en goudbruin zijn. Voeg dan de champignons toe. Pers de knoflook boven de pan uit en bak alles nog 5 minuten door.
Snijd de olijven in ringetjes en scheur de basilicum in stukjes. Meng de uitgelekte pasta met een flinke scheut PuurOlijf Rode Peper olijfolie. Voeg het groentemengsel toe en schep goed om.
Voeg de gesneden olijven en basilicum toe. Breng op smaak met zout en peper. Voor extra pit kun je naar smaak wat fijngehakte rode peper toevoegen. Roer nog even door en schenk eventueel extra PuurOlijf olijfolie over het geheel.
Presentatie
Serveer met de geraspte Parmezaanse kaas.