Overslaan naar inhoud

Pasta met Geroosterde Tomatensaus

Hoofdgerecht - 4 personen - 25 minuten (+ 2 uur oventijd)


Ingrediënten

voor 4 personen

  • 1 kg cherrytomaten
  • 2 uien
  • Bosje verse kruiden (Bijvoorbeeld: basilicum)
  • 30 ml PuurOlijf Umbrië olijfolie / PuurOlijf Umbrië Mono olijfolie / PuurOlijf Rozemarijn olijfolie / PuurOlijf Knoflook olijfolie / PuurOlijf Basilicum olijfolie / PuurOlijf Lente-ui olijfolie 
  • 30 ml PuurOlijf Witte Balsamico / PuurOlijf Witte Balsamico Rosé / PuurOlijf Witte Balsamico Knoflook
  • 400 g pasta
  • 1 ui
  • 300 g gehakt
  • 1 courgette
  • Scheut PuurOlijf Bakolijfolie / PuurOlijf Bakolijfolie Rode Peper / PuurOlijf Bakolijfolie Groene Kruiden
  • 50 g geraspte kaas


Bereidingswijze

Tomatensaus vooraf bereiden

Verwarm de oven voor op 145 °C.

Halveer de cherrytomaten en leg ze op een bakplaat.

Snijd de uien grof en voeg deze samen met de verse kruiden, een scheutje PuurOlijf Bakolijfolie en PuurOlijf Witte Balsamico toe.

Breng op smaak met peper en hussel goed door elkaar.

Rooster het geheel 2 uur in de oven.

Pureer de geroosterde groenten tot een gladde saus. Voeg daarna een flinke scheut PuurOlijf Umbrië olijfolie toe.

Saus bouwen en pasta koken

Snijd een ui in stukjes en fruit deze in wat PuurOlijf Bakolijfolie. Voeg het gehakt toe. 

Snijd de courgette in blokjes en voeg toe aan de pan. 

Meng het gehakt-groentemengsel door de tomatensaus.

Kook de pasta beetgaar volgens de verpakking. Giet af en roer er direct een scheutje PuurOlijf olijfolie doorheen voor extra smaak en tegen plakken.


Presentatie

Schep de pasta op de borden, verdeel de saus erover en werk af met geraspte kaas en verse kruiden.


Pasta Puttanesca – “Hoerenpasta”
Hoofdgerecht - 4 personen - 10 minuten