Ingrediënten
voor 10 personen (8 liter)
- 1,5 kg asperges
- 3-4 stukjes bladfoelie
- 2 tl suiker
- 3 kruidenbouillonblokjes
- 150-200 gram gerookt buikspek of ontbijtspek
- 1 stuk verse zalm
- 150-200 gram gerookte zalm
- Viskruiden
- 3 teentjes knoflook
- Bosje platte peterselie
- Chilivlokken
- PuurOlijf Witte Balsamico / PuurOlijf Witte Balsamico Rosé
- PuurOlijf Bakolijfolie / PuurOlijf Bakolijfolie Groene Kruiden / PuurOlijf Bakolijfolie Rode Peper
- 200 ml kookroom
- 150-200 gram bulgur
- PuurOlijf Rode Peper olijfolie
- Brood naar keuze
Bereidingswijze
Schil de asperges en snijd ze in kleine stukjes.
Breng water met de aspergeschillen, 3 bouillonblokjes, suiker en bladfoelie aan de kook. Laat dit minimaal een half uur koken om de smaken goed te trekken.
Snijd het buikspek in kleine stukjes en bak deze in een pan.
Snijd de peterselie fijn en pers de knoflook.
Wrijf de verse zalm in met een beetje PuurOlijf Bakolijfolie en viskruiden. Bak de zalm in een grillpan.
Voeg de fijngehakte peterselie, geperste knoflook en de gebakken zalm toe aan het buikspek in de pan. Goed omscheppen.
Snijd de gerookte zalm in kleine stukjes.
Zeef de soep en gooi de aspergeschillen weg. Zet de gezeefde soep op een klein vuurtje en voeg de aspergestukjes en bulgur toe. Laat de asperges koken totdat ze gaar zijn.
Wanneer de asperges gaar zijn, voeg je het zalm-buikspek-peterselie mengsel en de gerookte zalm toe.
Voeg een beetje chilivlokken toe (let op: niet te veel!) en een scheut PuurOlijf Witte Balsamico.
Roer de kookroom erdoor en proef de soep. Voeg indien gewenst extra bouillonblokje, PuurOlijf Witte Balsamico, chilivlokken of witte peper toe om de smaak te verfijnen.
Presentatie
Serveer de soep met een stukje brood en een beetje PuurOlijf Rode Peper olijfolie voor extra pit.