Ingrediënten
voor 4 personen
- 400 g (gemarineerde) varkenshaas, biefstukjes of feta
- PuurOlijf Bakolijfolie / PuurOlijf Bakolijfolie Rode Pepe / PuurOlijf Bakolijfolie Groene Kruiden
- Italiaanse of Provençaalse kruiden
- 1 mango
- Gemengde sla
- Tomaten
- Wortel
- Komkommer
- Aardbeien
- 10 blaadjes verse basilicum
- 30 ml PuurOlijf Sinaasappel olijfolie
- 10 ml PuurOlijf Witte Balsamico / PuurOlijf Witte Balsamico Rosé / PuurOlijf Witte Balsamico Knoflook
- Peper en zout
- Stokbrood
Bereidingswijze
Marineer de stukjes varkenshaas of biefstuk in PuurOlijf Bakolijfolie en Italiaanse kruiden. (Je kunt ook kant-en-klaar gemarineerd vlees kopen bij een goede slager.)
Grill het vlees of vervang het vlees door feta voor een vegetarische optie.
Meng de PuurOlijf Sinaasappel olijfolie, PuurOlijf Witte Balsamico en verse basilicum. Pureer dit geheel met een staafmixer en voeg naar smaak peper en zout toe.
Snijd de mango, tomaten, wortel, komkommer en aardbeien in kleine, gelijke stukjes.
Presentatie
Verdeel de gemengde sla over de borden.
Verdeel de tomaten, wortel, komkommer, aardbeien en mango over de sla.
Voeg het vlees (lauwwarm) of feta toe.
Besprenkel het geheel met de PuurOlijf sinaasappel-balsamico dressing. Serveer met vers stokbrood.