Overslaan naar inhoud

Maaltijdsalade Kip, Mango, Avocado en PuurOlijf Sinaasappel olijfolie

Hoofdgerecht - 4 personen - 20 minuten


Ingrediënten

voor 4 personen

  • PuurOlijf Bakolijfolie / PuurOlijf Bakolijfolie Rode Peper / PuurOlijf Bakolijfolie Groene Kruiden
  • PuurOlijf Sinaasappel olijfolie / PuurOlijf Limoen olijfolie / PuurOlijf Citroen olijfolie 
  • PuurOlijf Witte Balsamico / PuurOlijf Witte Balsamico Rosé / PuurOlijf Witte Balsamico Knoflook
  • Gemengde sla
  • 2 mango’s
  • 2 avocado’s
  • 1 kipfilet
  • Pijnboompitten
  • Peper en zout
  • Kerrie


Bereidingswijze

Snijd de kipfilet in gelijke stukken en meng de kip met een scheutje PuurOlijf Bakolijfolie, kerrie, peper en zout. Bak de kipfilet of grill deze in een grillpan tot deze goudbruin en gaar is.

Snijd de avocado’s en mango’s in gelijke stukken.

Rooster de pijnboompitten in een droge pan op laag vuur totdat ze goudbruin zijn.


Presentatie

Verdeel de gemengde sla over de borden, voeg de kip, mango, avocado en pijnboompitten toe.

Besprenkel het geheel met 2/3 PuurOlijf Sinaasappel olijfolie en 1/3 PuurOlijf Witte Balsamico. Breng op smaak met peper en zout.

Serveer de salade met eventueel wat vers brood erbij. 


Linzenstoof met Gemarineerde Rode Bieten en Feta
Hoofdgerecht - 4 personen - 30 minuten (+ 2 uur marineren)