Ingrediënten
voor 4 personen
- 1 bakje zeekraal
- 28 scampi’s
- Paar takjes platte peterselie
- 1-2 teentjes knoflook
- 400 g pasta naar keuze
- 30 ml PuurOlijf Limoen olijfolie / PuurOlijf Sinaasappel olijfolie / PuurOlijf Citroen olijfolie
- 10 ml PuurOlijf Witte Balsamico
- Zout en peper
- Optioneel: PuurOlijf Bakolijfolie Rode Peper
Bereidingswijze
Kook de scampi’s 2 minuten in kokend water.
Meng PuurOlijf Limoen olijfolie, PuurOlijf Witte Balsamico, de geperste knoflook en fijngehakte platte peterselie tot een marinade.
Meng de gekookte scampi’s met de marinade en laat ze een paar uur marineren.
Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook en giet dit over de zeekraal (je kunt de zeekraal ook rauw eten als je dat lekkerder vindt).
Kook de pasta al dente volgens de instructies op de verpakking.
Tip! Wil je de scampi’s liever bakken? Snijd ze dan in de lengte in en bak ze in PuurOlijf Bakolijfolie Rode Peper voor extra smaak.
Presentatie
Verdeel de gekookte pasta over de borden.
Voeg de gemarineerde scampi’s en de zeekraal toe. Giet de overgebleven marinade over de pasta en besprenkel eventueel met wat extra PuurOlijf Limoen olijfolie voor extra frisheid.