Overslaan naar inhoud

Krokante Kippenpoot gevuld met Limoen en Knoflook op Gefrituurde Mihoen

Hoofdgerecht - 4 personen - 40 minuten


Ingrediënten

voor 4 personen

  • 4 verse kippenpoten
  • Witte peper, versgemalen
  • Zout
  • 1 grote teen knoflook
  • 1 kleine limoen / citroen
  • 4 cocktailprikkers
  • 3 dl PuurOlijf Bakolijfolie
  • 30 g mihoen
  • PuurOlijf Limoen olijfolie / PuurOlijf Citroen olijfolie
  • 8 blaadjes platte peterselie
  • 8 blaadjes koriander
  • 12 cashewnoten
  • 60 g zoete chilisaus


Bereidingswijze

Snijd het bekken uit de kippenpoten en maak de huid voorzichtig los. Bestrooi het vlees met peper en zout en wrijf de knoflook erover in.

Snijd de limoen in acht dunne schijfjes. Leg op elke poot twee schijfjes limoen en trek de huid er weer overheen. Zet het uiteinde van de huid vast met een cocktailprikker.

Bak de kippenpoten in een voorverwarmde oven van 175°C totdat ze gaar en krokant zijn.

Verhit de PuurOlijf Bakolijfolie tot 195°C. Frituur de mihoen in kleine porties voor enkele seconden totdat deze krokant is. Laat de mihoen uitlekken op keukenpapier en zout deze licht.

Snijd de peterselie en koriander in zeer fijne reepjes. Meng dit met de geperste knoflook, zoete chilisaus en een scheutje PuurOlijf Limoen olijfolie

Rooster de cashewnoten lichtbruin in de oven en maal ze grof in een blender.


Presentatie

Smeer een lepel saus op een voorverwarmd bord en leg daar een beetje gefrituurde mihoen op.

Strooi wat peterselie en koriander over de mihoen.

Leg de krokante kippenpoot erop en strooi de grof gemalen cashewnoten eroverheen.


Italiaanse Aardappelpuree
Hoofdgerecht - 4 personen - 20 minuten