Overslaan naar inhoud

Kippendijen Gemarineerd

Hoofdgerecht - 4 personen - 1 uur en 30 minuten (+ 2 uur marineren)


Ingrediënten

voor 4 personen

  • 500-800 g kippendijen
  • Kipkruiden
  • 20-30 ml PuurOlijf Bakolijfolie / PuurOlijf Bakolijfolie Rode Peper / PuurOlijf Bakolijfolie Groene Kruiden
  • 20 ml PuurOlijf Balsamico Serie 8
  • 2 takjes rozemarijn of 2 eetlepels gedroogde rozemarijn
  • 1-1,5 bouillonblokje (kruiden of porcini)
  • 2 kleine courgettes
  • 2-4 teentjes knoflook
  • Tomaatjes uit blik (mini tomaatjes hebben de voorkeur)
  • Peper
  • Geraspte kaas (mozzarella en/of 48+ kaas)
  • Pasta naar keuze


Bereidingswijze

Wrijf de kippendijen in met de kipkruiden en marineer ze in PuurOlijf Bakolijfolie en PuurOlijf Balsamico Serie 8 voor 1 tot 2 uur.

Snijd de courgettes in plakjes.

Verhit een pan op hoog vuur en bak de kip totdat deze mooi bruin is. Haal de kip uit de pan.

Voeg de courgette en de hele teentjes knoflook toe aan dezelfde pan. 

Wanneer de knoflook mooi bruin is, voeg je de kip weer toe aan de pan, samen met de tomaatjes, rozemarijn, bouillonblokje en peper. Voeg eventueel een beetje water toe.

Laat het geheel minimaal 1 uur stoven, zodat de smaken goed intrekken. Proef en breng eventueel verder op smaak met peper, zout en rozemarijn.

Kook de pasta al dente.


Presentatie

Serveer met pasta naar keuze en bestrooi met geraspte kaas.


Kipfilet op Zoethoutspiesje met Mango-Salsa
Hoofdgerecht - 4 personen - 25 minuten (+ 1 uur marineren)