Overslaan naar inhoud

Kipfilet op Zoethoutspiesje met Mango-Salsa

Hoofdgerecht - 4 personen - 25 minuten (+ 1 uur marineren)


Ingrediënten

voor 4 personen

  • 1 stokje zoethout
  • 125 g kipfilet
  • 1 klein teentje knoflook
  • Witte peper, versgemalen
  • 20 ml gembersiroop
  • ½ mango
  • ¼ Spaanse peper
  • 20 ml PuurOlijf Limoen olijfolie / PuurOlijf Citroen olijfolie
  • 1 limoen of citroen  
  • PuurOlijf Bakolijfolie / PuurOlijf Bakolijfolie Rode Peper
  • Zout


Bereidingswijze

Snijd het zoethoutstokje in de lengte in vier dunne stokjes.

Snijd de kipfilet in de lengte in vier gelijke repen. Pel en pers het knoflookteentje en verdeel het over de kip. Kruid met witte peper.

Rijg de kipfilet aan de zoethoutstokjes, besprenkel met gembersiroop en laat ca. 1 uur marineren.

Snijd de mango in kleine blokjes en de Spaanse peper zeer fijn. Meng de mango met de peper, rasp en sap van limoen of citroen, en voeg een scheutje PuurOlijf Limoen olijfolie toe.

Laat de mango-salsa minstens 30 minuten marineren, zodat de smaken goed intrekken.

Smeer de grillpan licht in met PuurOlijf Bakolijfolie en grill de kipspiesjes. Bestrooi ze licht met zout.


Presentatie

Schep wat mango-salsa op een bord en leg het spiesje er bovenop.


Groene Asperges met Serranoham en Chimichurri
Hoofdgerecht - 10 personen - 50 minuten (+ 4 uur marineren)