Ingrediënten
voor 4 personen
- 4 tot 6 kruimige aardappelen
- 3 teentjes knoflook
- 20 ml PuurOlijf Rozemarijn olijfolie / PuurOlijf Umbrië olijfolie / PuurOlijf Basilicum olijfolie
- Een bosje peterselie
- 50 g Parmezaanse kaas
- Peper en zout
- Melk of gebruik het kookvocht van de aardappelen
Bereidingswijze
Schil en was de aardappelen. Snijd de knoflook en peterselie in kleine stukjes.
Kook de aardappelen in ongeveer 15 tot 20 minuten gaar. Bewaar het kookvocht voor later.
Verhit de PuurOlijf Rozemarijn olijfolie in een andere pan op laag vuur. Voeg de knoflook toe en laat deze zachtjes in de olijfolie trekken.
Stamp de aardappelen met een beetje van het kookvocht en de verwarmde olijfolie totdat er een romige massa ontstaat.
Voeg de Parmezaanse kaas toe aan de aardappelpuree en breng het geheel op smaak met peper en zout. Roer de fijn gesneden peterselie erdoor.
Presentatie
Serveer de aardappelpuree met een scheutje PuurOlijf Rozemarijn olijfolie.
Tip! Vervang de boter door onze mooie PuurOlijf olijfolie en gebruik het kookvocht van de aardappelen in plaats van melk.