Ingrediënten
voor 4 personen
- 1 à 2 pastinaken
- 4 à 5 verse rode bieten of gekookte rode bieten
- 30 ml PuurOlijf Sinaasappel olijfolie
- PuurOlijf Bakolijfolie / PuurOlijf Bakolijfolie Rode Peper / PuurOlijf Bakolijfolie Groene Kruiden
- 10 ml PuurOlijf Witte Balsamico / PuurOlijf Witte Balsamico Rosé
- 8–15 blaadjes verse basilicum
- 15 g Parmezaanse kaas
- 2 varkenshaasjes
- Peper en zout
- Vleeskruiden (bijv. Kuzu Baharati)
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180°C.
Bieten
Verse bieten: schillen en in gelijke stukjes snijden. Bestrijk licht met bakolijfolie, verdeel in een ovenschaal en rooster in 1 tot 1,5 uur gaar.
Gekookte bieten: leg de gekookte bieten op bakpapier en verwarm ze ongeveer 10 minuten in de oven, tot het meeste vocht is verdampt. Besprenkel ze daarna licht met PuurOlijf Sinaasappel olijfolie en grill ze verder tot ze lekker exact zijn.
Pastinaak
In gelijke stukjes snijden, besprenkelen met PuurOlijf Bakolijfolie en 20–25 min roosteren in een ovenschaal. Af en toe omscheppen.
Dressing
Mix de PuurOlijf Sinaasappel olijfolie, PuurOlijf Witte Balsamico, Parmezaanse kaas en basilicum met een staafmixer tot een dressing.
Breng op smaak met peper, zout en extra PuurOlijf Sinaasappel olijfolie of PuurOlijf Witte Balsamico naar wens.
Varkenshaas
Wrijf de varkenshaasjes in met PuurOlijf Bakolijfolie, peper, zout en vleeskruiden. Bak ze in een grillpan.
Afwerking
Verwarm de borden voor.
Meng de geroosterde pastinaak en rode bieten met de dressing in een ovenvaste schaal. Laat dit nog een paar minuten in de oven staan zodat de smaken goed intrekken.
Presentatie
Snijd de varkenshaas in gelijke plakken.
Schep de geroosterde pastinaak en rode bieten met de dressing op een voorverwarmd bord en leg de plakjes varkenshaas op het groentebed.