Ingrediënten
voor 4 personen
- 1 limoen / PuurOlijf Limoen olijfolie
- 1 rijpe avocado
- 8 blaadjes koriander
- 20 ml PuurOlijf Umbrië olijfolie / PuurOlijf Umbrië Mono olijfolie
- Zout
- Zwarte peper, versgemalen
- 8 groene asperges
- 1 vleestomaat
- 4 blaadjes gele kropsla
- 4 plakken gerookte zalm
Bereidingswijze
Rasp wat limoenzestes en pers het sap uit.
Snijd de avocado in gelijkmatige blokjes en meng deze met het limoensap en de zestes.
Snijd de koriander in fijne reepjes en voeg de helft toe aan het avocadomengsel. Breng op smaak met PuurOlijf Umbrië olijfolie, zout en peper.
Schil de onderkanten van de groene asperges. Kook ze beetgaar in gezouten water met een drupje PuurOlijf Umbrië olijfolie.
Snijd na het koken de uiteinden van de asperges af, tot aan het groene gedeelte. Hak deze in stukjes en meng door de avocado.
Ontvel de tomaat en snijd het vruchtvlees in blokjes. Breng op smaak met peper en meng de helft door het avocadomengsel.
Leg een blad sla op elke plak zalm. Leg twee asperges erop, met de kopjes aan beide zijden zichtbaar, en rol de zalm op.
Presentatie
Schep de avocado-aspergesalade op een koud bord.
Leg de gevulde zalmrolletjes erbovenop en garneer met de resterende koriander en tomatenblokjes.