Ingrediënten
voor 4 personen
- 200 g rauwe zalm
- 1 el zout
- 2 el suiker
- 1 ui
- 30 ml PuurOlijf Limoen olijfolie / PuurOlijf Citroen olijfolie
- 30 ml PuurOlijf Witte Balsamico / PuurOlijf Witte Balsamico Rosé / PuurOlijf Witte Balsamico Gember Citroen / PuurOlijf Witte Balsamico Knoflook
- Zwarte peper, versgemalen
- 5 takjes verse koriander
Bereidingswijze
Strooi het zout en de suiker over de zalm.
Snijd de ui in halve ringen en verdeel deze over de zalm.
Maal er zwarte peper over en strooi de blaadjes koriander eroverheen.
Meng de PuurOlijf Limoen olijfolie en de PuurOlijf Witte Balsamico tot een dressing en giet deze over de zalm.
Dek het geheel af met plasticfolie en zet het onder lichte druk. Laat 24 uur marineren in de koelkast.
Snijd de zalm in fijne plakjes.
Presentatie
Verdeel de zalm over de borden en schep wat van de marinade eroverheen.