Ingrediënten
voor 4 personen
- 2 kg witte asperges
- 1 theelepel suiker
- 2 groentebouillontabletten
- 1 blad foelie
- 4 stukken zalmfilet
- Viskruiden
- PuurOlijf Bakolijfolie
- 20 ml PuurOlijf Citroen olijfolie / PuurOlijf Limoen olijfolie / PuurOlijf Sinaasappel olijfolie
- Verse bieslook
Bereidingswijze
Asperges
Schil de witte asperges en breng een pan water met alleen de aspergeschillen, zout, een beetje suiker en het blad foelie aan de kook. Laat het 10 minuten trekken.
Zeef het vocht over de asperges en breng het opnieuw aan de kook. Laat het even koken en zet dan het vuur uit. Laat de asperges 1 uurtje staan.
Zalm grillen
Bestrijk de zalm met viskruiden en PuurOlijf Bakolijfolie. Grill de zalm in een grillpan of op de barbecue.
Asperges grillen
Haal de asperges uit het kookvocht en bestrijk ze met PuurOlijf Bakolijfolie. Grill kort tot ze mooie grillstrepen krijgen.
Tip! Gooi het kookvocht van de witte asperges niet weg, je kunt er een lekkere aspergesoep van maken!
Presentatie
Verdeel de asperges en zalm over de borden.
Schenk naar smaak wat PuurOlijf citroen olijfolie over de zalm en asperges.
Strooi fijngehakte bieslook over het geheel.