Overslaan naar inhoud

Filetto in Crosta

Hoofdgerecht - 4 personen - 60 minuten


Ingrediënten

voor 4 personen

  • PuurOlijf Bakolijfolie / Bakolijfolie Rode Peper / Bakolijfolie Groen Kruiden
  • 1 ciabatta
  • 1 grote eetlepel kruidenzout (bijvoorbeeld: Salamoia Bolognese of saliezout)
  • PuurOlijf Umbrië olijfolie / PuurOlijf Rozemarijn olijfolie / PuurOlijf Basilicum olijfolie
  • 1 langwerpig stuk varkensfilet (500 gram)
  • 8 plakken pancetta
  • Rolladetouw


Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180°C.

Snijd de ciabatta in de lengte doormidden. Verwijder eventueel wat zacht brood van de onderkant van de korst.

Leg het kruidenzout op een plank en meng het met de PuurOlijf Bakolijfolie. Wrijf het vlees in met dit mengsel.

Verwarm een pan op middelhoog vuur en schroei het vlees rondom dicht tot het mooi bruin is. Draai het vlees voorzichtig zodat je de kruiden niet aanbakt.

Haal het vlees uit de pan en leg het tussen de twee helften van de ciabatta. Strooi het resterende zout over het vlees en duw het brood dicht. Snijd de uiteinden van het brood af zodat het precies de lengte van het vlees heeft.

Drapeer de plakken pancetta over het brood en bind het geheel vast met rolladetouw op 4 of 5 plaatsen.

Leg het gevulde brood op een bakplaat bedekt met bakpapier. Druppel wat PuurOlijf Bakolijfolie op de bodem en leg het brood erop. Besprenkel het geheel met nog een beetje PuurOlijf Bakolijfolie. Braad het in de oven voor ongeveer 30 minuten, totdat het goudbruin en knapperig is aan de bovenkant.

Steek een vleespen in het vlees. Als de sappen helder zijn, is het vlees klaar. Zijn de sappen nog rosé, laat het vlees dan verder garen.

Haal het vlees uit de oven en laat het enkele minuten rusten.


Presentatie

Snijd het brood in grove stukken en besprenkel het met je favoriete PuurOlijf olijfolie.


Eendenborstfilet met Gegrilde Mango en PuurOlijf Sinaasappel olijfolie
Hoofdgerecht - 4 personen - 30 minuten