Overslaan naar inhoud

Eendenborstfilet met Gegrilde Mango en PuurOlijf Sinaasappel olijfolie

Hoofdgerecht - 4 personen - 30 minuten


Ingrediënten

voor 4 personen

  • 2 eendenborstfilets
  • 2 mango’s
  • PuurOlijf Sinaasappel olijfolie
  • Zout en peper, versgemalen 
  • Optioneel: gegrilde groene asperges als bijgerecht


Bereidingswijze

Eendenborst
Snijd de dikke vetlaag van de eendenborst kruislings in ruitpatroon, zodat het vet goed kan smelten en het vlees niet kromtrekt tijdens het bakken.

Verhit een koekenpan zonder olie. Je hoeft geen extra vet of olie toe te voegen; het vet van de eendenborst smelt vanzelf tijdens het bakken. Leg de eendenborstfilets met de vetkant naar beneden in de pan. Bak ca. 5 minuten aan de vetkant. De gaartijd hangt af van de dikte van de filet, maar reken ongeveer 3 minuten aan de vleeskant voor een mooi rosé resultaat.

Haal de filets uit de pan en laat ze enkele minuten rusten op een snijplank. Snijd ze daarna over de breedte in dunne plakken.

Wil je het vlees iets verder garen? Leg de plakjes dan kort in een voorverwarmde oven.

Mango
Schil de mango’s en snijd ze in plakken. Grill ze in een hete grillpan en draai ze halverwege een kwartslag voor een ruitmotief.


Presentatie

Verdeel de eendenborstplakjes over vier borden. Leg de gegrilde mango ernaast.

Breng op smaak met peper en zout. Besprenkel met PuurOlijf Sinaasappel olijfolie.


Tip! Lekker met gegrilde groene asperges als bijgerecht.


Biefstuk afgeblust met PuurOlijf Balsamico Serie 8
Hoofdgerecht - 2 personen - 10 minuten