Overslaan naar inhoud

Asperges met Varkenshaasje en Amandel-Peterselie Pesto

Hoofdgerecht - 4 personen - 60 minuten


Ingrediënten

voor 4 personen

  • 1 kg groene asperges
  • 1-12 takjes platte peterselie
  • 50 g geschaafde amandelen
  • 100-150 ml PuurOlijf Umbrië / PuurOlijf Umbrië Mono
  • 20 ml PuurOlijf Witte Balsamico / PuurOlijf Witte Balsamico Rosé
  • Witte peper, versgemalen
  • 2 varkenshaasjes of kalfsoesters
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • PuurOlijf Balsamico Serie 8, 10 of 15


Bereidingswijze

Was de peterselie, droog deze goed en haal de blaadjes van de takjes.

Rooster de amandelen lichtbruin in de oven.

Blend de amandelen samen met de peterselie en de PuurOlijf Umbrië olijfolie en PuurOlijf Witte Balsamico tot een gladde, homogene massa.

Breng de olie op smaak met peper, zout en eventueel een scheutje PuurOlijf Witte Balsamico.

Snijd de onderkant van de asperges af. Zet een pan op het vuur met een bodempje water – de asperges gaan nog niet in de pan.

Kruid het vlees met peper en gril het rosé. Bestrooi het licht met zout en laat het vlees even rusten.

Kook ondertussen de asperges een paar minuten totdat ze beetgaar zijn.


Presentatie

Verdeel de asperges over de borden. Lepel de amandel-peterselieolie er overheen.

Leg het vlees bovenop de asperges. Schaaf er wat Parmezaanse kaas overheen en druppel de PuurOlijf Balsamico Serie 8, 10 of 15 eromheen voor extra smaak.


Tip! De amandel-peterselieolie is ook heerlijk over pasta! Druppel er ook een beetje PuurOlijf Balsamico Serie 10 of 15 over voor extra smaak.

Tip! De amandel-peterselieolie is ook lekker bij witte asperges! 


Asperges met PuurOlijf Truffel en Oude Kaas
Hoofdgerecht - 4 personen - 60 minuten