Ingrediënten
voor 4 personen
- 1 kg asperges
-
1 foelie blad
- Zout, versgemalen
- Een beetje suiker
- 150 g oude kaas (in stukjes of geraspt)
- PuurOlijf Zwarte Truffel olijfolie / PuurOlijf Witte Truffel olijfolie
Bereidingswijze
Schil de asperges en breng een pan water met alleen de aspergeschillen, zout, een beetje suiker en het foelie blad aan de kook. Laat het 10 minuten trekken.
Zeef het vocht over de asperges en breng het opnieuw aan de kook. Laat het even koken en zet dan het vuur uit. Laat de asperges 1 uurtje staan.
Tip! Gooi het kookvocht niet weg, je kunt er een lekkere aspergesoep van maken!
Presentatie
Verdeel de asperges over de borden.
Verdeel de oude kaas over de asperges.
Besprenkel het geheel met PuurOlijf Truffel olijfolie.
Optioneel: rasp er verse truffel overheen of gebruik onze heerlijke Salsa Tartufata met 10% truffel.
Tip! Truffels kun je heel goed in de vriezer bewaren; bevroren truffels kun je raspen, en de rest kun je weer terug in de vriezer plaatsen.