Overslaan naar inhoud

Asperges met Gebakken Zeewolffilet

Hoofdgerecht - 4 personen - 60 minuten


Ingrediënten

voor 4 personen

  • 4 kleine, nieuwe aardappelen 
  • 12 peultjes 
  • 8 dikke, witte asperges 
  • 25 ml PuurOlijf Umbrië olijfolie / PuurOlijf Umbrië Mono olijfolie
  • 1 flinke sjalot 
  • Peper, versgemalen
  • 5 à 10 gram honing 
  • 4 stukjes zeewolffilet à 100 gram 
  • Zeezout 
  • PuurOlijf Bakolijfolie 
  • 15 ml PuurOlijf Balsamico Serie 8, 10 of 15


Bereidingswijze

Kook de aardappelen in de schil gaar, pel ze en snijd ze in plakjes. Maak de peultjes schoon en snijd ze schuin door, blancheer ze in ruim, kokend water en spoel ze daarna koud af.

Schil de asperges, snijd ze in gelijkmatig dikke, schuine plakken. Verwarm de PuurOlijf Bakolijfolie en zweet de asperges beetgaar in de olie. Giet ze in een zeef en vang het vocht op. Kook het vocht in.

Zout de asperges licht. Pel de sjalot en snijd deze in zeer fijne, gelijkmatige blokjes. Fruit de sjalotjes in wat PuurOlijf Bakolijfolie glazig. Breng het aspergevocht op smaak met zout, peper, de sjalot en de honing tot een lauwwarme dressing.

Snijd de huidzijde van de vis kruiselings in tot er een rooster ontstaat. Peper de filets en bak ze op de huidzijde in PuurOlijf Bakolijfolie. Zout de filets licht.

Verwarm de peultjes met de asperges in een beetje water met PuurOlijf Umbrië olijfolie en verwarm de aardappelplakjes in een beetje water met PuurOlijf Umbrië olijfolie.


Presentatie

Leg de asperges met de peultjes op een warm bord. Leg de plakjes aardappel eromheen.

Besprenkel het geheel met de warme dressing en druppel wat PuurOlijf Balsamico Serie 8, 10 of 15 over de dressing. Leg tot slot de zeewolffilet bovenop.


Aardappel-Uiensoep met Ossenhaas en Gerookt Buikspek
Hoofdgerecht - 4 personen - 30 minuten