Ingrediënten
voor 4 personen
- 12 asperges
- Suiker
- 1 foelie blad
- 5–10 takjes platte peterselie
- 50 g geschaafde amandelen
- 100 ml PuurOlijf Umbrië olijfolie
- 15 ml PuurOlijf Witte Balsamico / PuurOlijf Witte Balsamico Rosé
- Witte peper, versgemalen
- Zout, versgemalen
- 2 kalfsoesters
- 50 g Parmezaanse kaas
- 15 ml PuurOlijf Balsamico Serie 8, 10 of 15
- ½ ciabatta
Bereidingswijze
Asperges
Schil de asperges en breng een pan water met alleen de aspergeschillen, zout, een beetje suiker en het foelie blad aan de kook. Laat het 10 minuten trekken.
Zeef het vocht over de asperges en breng het opnieuw aan de kook. Laat het even koken en zet dan het vuur uit. Laat de asperges een 1 staan.
Amandelpeterselie-pesto
Was de peterselie, droog deze goed en haal de blaadjes van de takjes.
Rooster de amandelen lichtbruin in de oven.
Blend de amandelen samen met de peterselie en de PuurOlijf Umbrië olijfolie tot een gladde, homogene massa.
Breng de olie op smaak met peper, zout en eventueel een scheutje PuurOlijf Witte Balsamico.
Afwerking
Laat de asperges goed uitlekken.
Marineer de asperges vervolgens in de amandel-peterselieolie.
Peper het vlees, grill het rosé, zout het licht en laat het even rusten.
Tip! Gooi het kookvocht van de asperges niet weg, je kunt er een lekkere aspergesoep van maken!
Presentatie
Leg drie asperges op een bord en schep de PuurOlijf Umbrië olijfolie eroverheen.
Plaats het vlees bovenop de asperges en schaaf de Parmezaanse kaas erover.
Druppel wat PuurOlijf Balsamico Serie 8, 10 of 15 in de olie voor extra smaak.
Serveer het brood apart erbij.
Tip! Deze amandel-peterselieolie is ook heerlijk over pasta! Druppel er ook een beetje PuurOlijf Balsamico Serie 10 of 15 over voor extra smaak.