Ingrediënten
voor 4 personen
- 150 g bintjes
- 100 g uien
- 20 ml PuurOlijf Bakolijfolie
- 20 ml PuurOlijf Witte Balsamico
- 300 ml runderbouillon
- 100 ml room
- Zout en peper, versgemalen
- 4 stuks gerookt, mager buikspek zonder zwoerd
- 4 ossenhaas tournedos (à 75 g)
- 25 g boter
- 10 sprietjes bieslook
- 5 blaadjes oregano
- PuurOlijf Umbrië olijfolie / PuurOlijf Umbrië Mono olijfolie
- Stokbrood
Bereidingswijze
Schil de aardappelen en snijd ze in de lengte in kwarten. Snijd deze vervolgens met de snijmachine in dunne plakjes.
Pel de uien, snijd ze in kwarten en snijd deze eveneens in plakjes, zodat er kwart ringen ontstaan.
Verhit de PuurOlijf Bakolijfolie en fruit de aardappel en ui samen tot ze glazig zijn.
Voeg de PuurOlijf Witte Balsamico toe, gevolgd door de bouillon.
Breng alles aan de kook en kook de aardappelen en uien beetgaar.
Voeg de room toe en breng de soep op smaak met zout en peper.
Plet intussen het gerookt buikspek licht met een mes.
Bestrooi de ossenhaas met peper en wikkel het gerookt buikspek eromheen.
Bak het vlees in een koekenpan tot het mooi rosé is. Laat het daarna even rusten.
Snijd de bieslook in fijne ringetjes en de oregano in zeer dunne reepjes.
Presentatie
Schep de soep in een warm bord en strooi de oregano erover. Trancheer de ossenhaas in dunne plakken en leg deze bovenop de soep.
Bestrooi het geheel met bieslook en druppel er wat PuurOlijf Umbrië olijfolie over. En serveer met stokbrood erbij.